Bajka: Volonterka Tijana mu dala za taksi, on osvojio zlato

Olimpijske igre 12. avg 202114:05 9 komentara
Hansl Parčment
Photo by Roger Sedres/Gallo Images/Getty Images

Jedna od najneverovatnijih priča nedavno završenih Olimpijskih igara u Tokiju nije se odigrala ni na jednom od borilišta, a glavna zvezda te priče je volonterka po imenu Tijana Stojković.

Hansl Parčment, Jamajkanac koji je osvojio zlatnu medalju na 110 metara s preponama i tako iznenadio favorita Grenta Holoveja, umalo nije ni stigao na trku.

Na dan finala, 31-godišnji Jamajkanac ušao je u pogrešan autobus u olimpijskom selu, pa je završio u plivačkom centru umesto na atletskom stadionu.

Zatražio je pomoć, a zvaničnici su mu objasnili da je jedina opcija da se vrati u selo i da ovoga puta sedne u pravi autobus. To je opcija koja Parčmentu ne bi ostavila dovoljno vremena za pripremu za najveću trku u životu, ali onda je pomoć došla nenadano.

Uprkos strogoj zabrani, 25-godišnja volonterka po imenu Tijana Stojković dala je Parčmentu novac kako bi taksijem otišao direktno na stadion. Zahvaljujući tome, Jamajkanac je stigao na vreme i adekvatno se spremio.

Nakon što je osvojio zlato, pronašao je Tijanu i zahvalio joj se na pomoći. Dva dana posle trke, Parčment je na tviter nalogu objavio snimak – koji je posle podelio i premijern Jamajke Endru Holnes – na kojem se vidi kako pronalazi volonterku na autobuskoj stanici i zahvaljuje joj se uz reči da je „ona bila ključ što je tog dana stigao na finale“.

„Ovo je samo zato što si mi pomogla“, kaže Parčment.

Potom joj je zlatni Jamajkanac poklonio majicu, vratio novac za taksi, a kada se priča pročula, Vlada Jamajke pozvala je Stojkovićevu da bude gost u njihovoj zemlji. Ne zna se da li je ponudu prihvatila, ali je na instagramu objavila fotografiju u Parčmentovoj majici, uz reči:

„Veoma sam zahvalna svima. Ovo je poklon od dragog Hansla. Savršeno mi pristaje. Hvala mnogo, dragi Hansl! Hvala i svima vama za ljubazne poruke“, napisala je Tijana Stojković.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare