Jovana Preković u polufinalu – medalja je obezbeđena

Olimpijske igre 6. avg 20216:13 > 8:09 11 komentara
Jovana Preković
AP Photo/Vincent Thian

Jovana Preković izborila je plasman u polufinale Olimpijskih igara, osigurala je bronzanu medalju, bez obzira ne epilog poslednjeg meča u grupi, protiv Gijane Lotfi iz Egipta, koja će kao i Jovana, u polufinalu, nastojati da stigne do prilike da se bori za zlatnu medalju.

Jovana je u prvom kolu dobila Bitisam Sadini iz Maroka sa 3:1, a u drugom je bila bolja od Aleksandre Grande Risko iz Perua sa 1:0, a u trećem od Anite Serogin iz Ukrajine.

Srbija u petak na OI:

U početku borbe protiv Bitisam Sadini nije bilo poena. Trener Jovane Preković, Roskanda Atanasov je tražila pregledanje snimka na 1:41 do kraja borbe i delovalo je da je Jovana trebalo da dobije prve poene. Ipak sudije nisu tako procenile i ostalo je 0:0. Takav rezultat je ostao tek do 17 sekundi do kraja kada je Marokanka poentirala jukom i bilo je 1:0.

Ostalo je malo vremena i Jovana je kreunula u ofanzivu i ostvarila je ipon za 3:1. Do kraja nije bilo poena i srpska karatistkinja koja je i šampionka sveta iz 2018. godine počela je olimpijsko takmičenje pobedom.

Usledila je borba protiv  Aleksandre Grande Risko iz Perua, velika borba i pobeda Jovane Preković sa 1:0. Nakon malo odmora, Jovana je ponovo izašla na tatami a rival je bila  Anita Serogin iz Ukrajine.

Meč je nosio prefiks biti ili ne biti, a pobeda je vodila Jovanu Preković u polufinale. Jovana je vodila sa 1:0 i 3:0, Serogin preokrenula na 4:3, Jovana iponom stigla do konačnih 6:4, do plasmana u polufinale i medalje.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare