Džeki Čen nosio olimpijski plamen!

Džeki Čen
REUTERS/Ryan Woo

Poznati glumac Džeki Čen imao je čast da učestvuje u nošenju olimpijskog plamena na Kineski zid u sklopu ceremonije koja prethodi Zimskim olimpijskim igrama koje se održavaju u kineskoj prestonici.

Ruta kojom se baklja sa olimpijskim plamenom, koji je upaljen na Olimpu u Grčkoj, skraćena je usled restrikcija izazvanim pandemijom kovida. Čitavo putovanje plamena sada traje tri dana.

Na pekinških -11 stepeni Celzijusa pored slavnog glumca iz Hong Konga plamen su nosili i olimpijski šampion Ma Long, po mnogima najveći stonoteniser svih vremena, i Vu Đingju dvostruka olimpijska prvakinja u tekvondou.

„Ustao sam u četiri ujutru. Ovo su moje četvrte Olimpijske igre. Veoma sam srećan, ali mi je i veoma hladno“, izjavio je okupljenima Džeki Čen.

Džeki Čen (67) rođen je u Hong Kongu kao Čen Kong-sang, a glumom se profesionalno bavi od šezdesetih godina prošlog veka. Kao glumac i reditelj učestvovao je u ukupno preko 150 filmova, a poznat je po neverovatnim fizički zahtevnim scenama u kojima ne koristi kaskadere, pa je zato tokom karijere imao pregršt teških povreda.

Igre u Pekingu biće otvorene četvrtog februara, a trajaće do 20. februara.

Sport klubov specijal posvećen ZOI pronađite NA OVOM LINKU.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!