Edin napokon dočekao zlato, Švedska u drami dobila Britaniju

Olimpijske igre 19. feb 202211:03 0 komentara
Karling Švedska
Photo by Richard Heathcote/Getty Images

Karling reprezentacija Švedske osvojila je zlatnu medalju na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu, pošto je u finalu pobedila Veliku Britaniju sa 5:4 posle dodatnog enda.

Bio je to neizvestan, oprezan i tvrd duel. Posle početnog vođstva Britanije, Švedska je u naredna dva enda povela sa 3:1. Britanci su smanjili, potom smo videli dva enda koja su završena bez bodova, pa je pred poslednja četiri enda bilo 3:2 za Šveđane.

Vesti iz Pekinga:

Izjednačili su Britanci, a važan je bio osmi end, u kojem je Niklas Edin u poslednjem pokušaju smestio kamen na dugmence i tako doneo bod svom timu, posle ne baš najboljeg poteza Brusa Muata. Tako se iskupio za jednu manju grešku u prethodnom delu meča.

Do kraja su Šveđani igrali konzervativno, a Britanci su u poslednjem endu uspeli da izjednače i da izbore dodatni end.

Ipak, Šveđani su imali „hemer stoun“, odgovornost je preuzeo kapiten Edin i napokon je došao do zlatne olimpijske medalje. Edin je petostruki svetski šampion, a dosad je na ZOI imao srebro i bronzu.

Dakle, zlato pripada ekipi Švedske u sastavu Edin-Oskar Erikson-Rasmus Vrana-Kristof Sundgren, dok je srebro u rukama Britanac u sastavu Brus Muat-Grent Hardi-Bobi Lemi-Hemi Mekmilan.

Prethodno su bronzu uzeli Kanađani, koji su sa 8:5 bili bolji od selekcije SAD.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!