Fontekio propušta kvalifikacioni turnir za Igre?

Simone Fontekio
Michael Reaves / Staff

Simone Fontekio bi mogao da propusti predstojeći kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre. Italijanskog reprezentativca muči povreda stopala.

Fontekio ne igra od 18. marta kada je povredio levo stopalo. Košarkaš Detroit Pistonsa istakao je da se radi o ozbiljnijoj povredi, iako u prvi mah nije tako izgledalo.

„Prvo smo misli da je samo udarac, modrica i otok, ali je povreda stopala ipak kompleksnija nego što smo mislili“, rekao je Fontekio za „Korijere delo Sport“ i dodao:

„Još uvek se borim sa tim. Pokušavam da rešim problem što je pre moguće. Vratiću se u Italiju da nastavim svoj oporavak, a kada situacija bude pod kontrolom razmišljaću o reprezentaciji“.

Dvadesetosmogodišnji košarkaš je ove sezone u Pistonsima, a prosečno je beležio 15.4 poena, 4.4 skoka i 1.8 asistenciju po utakmici. Ukupno je odigrao 16 utakmica u Detroitu.

Prethodno je igrao za Jutu i ukupno ima 66 NBA utakmica. Prosečno u NBA ligi Fontekio beleži 10.5 poena, uz 3.7 skokova i 1.5 asistenciju.

Kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre igra se od 2. do 7. jula. Italija igra u Portoriku, a osim domaćina rival će joj biti i Bahrein.

Samo pobednik tog turnira će osigurati mesto na Igrama u Parizu.

Bonus video

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!