Hektor zlatna u veleslalomu, Šifrin pala već u prvoj vožnji

Olimpijske igre 7. feb 20229:00 > 9:15 0 komentara
Sara Hector
Sean M. Haffey, Getty Images

Šveđanka Sara Hektor trijumfovala je u trci veleslaloma na Olimpijskim igrama u Pekingu. Šampionka iz Pjongčanga Mikaela Šifrin ostala je bez plasmana, pošto je pala tokom prve vožnje.

Šveđanka je slavila sa ukupnim rezultatom od 1:55.69. Odlična je bila u prvoj vožnji u kojoj je imala najbolji rezultat. U drugoj je imala osmo vreme, ali je uspela da zadrži čelnu poziciju i osvoji zlato.

Hektor je došla do prve medalje u pojedinačnoj konkurenciji na velikim takmičenjima u seniorskoj konurenciji. Prethodno je osvojila srebro i dve bronze na šampionatima sveta u timskim nadmetanjima.

Srebrom se okitila Italijnaka Federika Brinjone, koja je imala ukupno vreme 1:55.97. Ona je napravila pomak u odnosu na Igre u Pjongčangu, kada je u istoj disciplini bila bronzana.

Na pobedničkom postolju našla se i Švajcarkinja Lara Gut Behrami. Svetska šampionka iz 2021 u veleslalomu imala je vreme 1:56.41.

Austrijanka Katarina Trupe bila je četvrta, a Norvežanka Ragnhild Movinkel peta.

Slovenka Meta Hrovat je zauzela sedmo mesto, posle nešto lošije druge vožnje, Ana Bucik je bila 11. Prvu vožnju nisu završile Andrea Komšić iz Hrvatske i Jelena Vujičić iz Crne Gore, dok je predstavnica Bosne i Hercegovine Esma Alić diskvalifikovana.

Glavna vest posle prve vožnje bio je pad Mikaele Šifrin, koja je izgubila kontrolu kod pete kapije. Drugu vožnju obeležio je pad Nine O’Brajan. Dok je Amerikanki ukazivana pomoć, takmičenje je bilo pauzirano.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!