Klark: To što nisam na spisku za Igre je motiv više

Kejtlin Klark
Greg Fiume / Stringer

Prvi pik na ovogodišnjem WNBA draftu Kejtlin Klark govorila je o izostanku sa spiskareprezentativki koje će putovati u Pariz na Olimpijske igre.

Bliži se EURO 2024!

Na ovoj adresi možete pročitati pravila igre, registrovati tim, napraviti privatnu ligu, pozvati prijatelje da vam se pridruže, a najbolji će osvojiti nagrade. Neka Fantasy igre počnu!

Košarkašica Indijana Fivera je rekla da joj je takva odluka dodatna motivacija.

„Iskreno, nisam razočarana. To mi samo daje motiv da još više radim. To je san, znate. Nadam se da ću jednog dana i ja biti tamo. To je za mene dodatna motivacija. Nadam se da ću za četiri godine biti u tom timu“, rekla je Klark.

Klark je najbolja poenterka u istoriji NCAA lige, a u svojoj ruki WNBA sezoni prosečno beleži 16.8 poena po utakmici, uz 6.3 asistencije i 5.3 skoka.

„Odrastala sam tako što sam gledala devetostruke osvajačice olimpijskog zlata. Obaveštena sam i pre objavljivanja spiska da ove godine neću biti na njemu. Znam da je ovo najjači tim na svetu i da je teško ući u konkurenciju za njega. Biće taj mesec odličan za moje telo, da se odmori, da ozdravi, da dobije malo vremena da se oporavi od košarke i svega ludog što se trenutno dešava“, rekla je Klark.

Ženska košarkaška reprezentacija Sjedinjenih Američkih Država okitila se zlatnom medaljom na svim Olimpijskim igrama od onih održanih u Atlanti 1996. godine.

Na spisku selektorke Šeril Riv za Pariz su sledeće igračice:

Ejdža Vilson, Brijana Stjuart, Dajana Taurasi, Alisa Tomas, Britni Grajner, Nafisa Kolijer, Džul Lojd, Kelsi Plam, Džeki Jang, Kalija Kuper, Sabrina Jonesku, Čelsi Grej.

Amerikanke su u grupi sa Belgijom, Nigerijom i Senegalom.

Bonus video

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!