Ako sve bude u redu Pešićev „drim tim“ je već poznat

Olimpijske igre 12. jun 20248:00 124 komentara
Bogdan Bogdanović, Nikola Jokić
Srdjan Stevanovic/Starsport

Selektor Svetislav Pešić nedavno je objavio spisak 16 imena, od kojih će 12 predstavljati košarkašku reprezentaciju Srbije na predstojećim Olimpijskim igrama u Parizu. Čini se kao da je celoj naciji, pre svega, bilo izuzetno drago (i ključno) što se na listi igrača pojavilo i ime najboljeg košarkaša na svetu – Nikole Jokića.

Bliži se EURO 2024!

Na ovoj adresi možete pročitati pravila igre, registrovati tim, napraviti privatnu ligu, pozvati prijatelje da vam se pridruže, a najbolji će osvojiti nagrade. Neka Fantasy igre počnu!

Iako je, podrazumeva se, Nikola ubedljivo najvažniji i najbolji igrač koga Srbija ima, ipak važno je naglasiti da je celokupan sastav zaista upečatljiv i impresivan. Po svemu sudeći od 16 igrača na spisku, unapred možemo da predvidimo makar 11 onih koji će predstavljati našu zemlju u Francuskoj: Vasilije Micić, Aleksa Avramović, Bogdan Bogdanović, Vanja Marinković, Marko Gudurić, Vladimir Lučić, Nikola Jović, Dejan Davidovac, Filip Petrušev, Nikola Milutinov i Nikola Jokić.

Povezane vesti

U tom smislu, realno je očekivati da će sa spiska ’otpasti’ Aleksej Pokuševski, Ognjen Dobrić, Dušan Ristić, Ognjen Jaramaz, kao i Uroš Plavšić. Odnosno, jedan od pomenutih igrača će zauzeti dvanaesto mesto u rosteru. Bilo ko od navedenih igrača neće imati preterano veliku ulogu u sklopu ove ekipe. Iz tog razloga, deluje kao da je imperativ da se za izabere igrač koji će najviše doprineti zdravoj atmosferi u ekipi.

U ovom trenutku Dobrić bi mogao biti najpoželjnije rešenje, ne samo zato što je već učestvovao na velikim turnirima i dokazao se kao sjajan saigrač, već i zato što bi legitimno mogao da pomogne na poziciji beka, ili krila, u slučaju da zatreba.

Ipak, (malo) zabrinjava činjenica da se na spisku nalazi samo jedan ’čisti’ plejmejker – Vasilije Micić. Iz trenutne perspektive deluje kao da je to jedina ’rupa’ u inače zavidnom rosteru. Naravno, Micić je jedan od najboljih plejmejkera sa Starog kontinenta, a istovremeno i nesumnjivo važi za jednog od lidera ekipe uz Bogdanovića i Jokića. Očekuje se da će rezerva na poziciji ’keca’ da mu bude Aleksa Avramović – igrač koji je ipak više kombo-bek nego plejmejker, neko ko je u naletima sjajan, ali ne i neko kome je organizacija igre na najvišem nivou.

POPULARNO NA PORTALU

KLS žestoko kaznila Željka Obradovića

Federer: Nisam Đokoviću ukazivao poštovanje kakvo zaslužuje

Saopštenje Grobara: Navijači Partizana, vreme je!

Imajući to u vidu, čini se kao da je velika šteta što ovoga leta nećemo moći da računamo na Stefana Jovića – igrača koji bi po svim mogućim parametrima i dalje mogao mnogo toga da doprinese igri i atmosferi unutar reprezentacije. Stavljajući na stranu činjenicu da bi Stefan bio jedini drugi plejmejker u ekipi, igrač Valensije je takođe veteran kada su u pitanju reprezentativni turniri. On je osvojio čak četiri medalje sa Srbijom na seniorskom nivou, dok se njegova uloga šampionskog igrača i generala na terenu zaista ne treba potceniti.

Drugim rečima, prisustvo i iskustvo Stefana Jovića bi svaku ekipu unapredilo, a pogotovu onu kome fali igrač upravo na njegovoj poziciji.

Svetislav Pešić, Dejan Davidovac, Nikola Milutinov
Starsport

Svakako, prema dostupnim informacijama Stefan je samovoljno rešio da se povuče iz nacionalnog tima, a ljubiteljima srpske, ali i svetske košarke ostaje samo da se zahvale Joviću na uloženom naporu i trudu koji je doveo do značajnog broja radosnih trenutaka.

Na kraju dana, iako ne treba potceniti potencijalno neugodnu situaciju na poziciji pleja, takođe treba imati u vidu da će reprezentacija Srbije izaći na parket u Francuskoj sa jednim od najboljih sastava u istoriji naše zemlje. Razloga za optimizmom ima na pretek i van sfere košarke kao takve, važno je održavati zdravu atmosferu tokom pripremnog perioda i čitavog leta – posebno od strane medija.

Srpska reprezentacija (opravdano) ide na ovo takmičenje sa najvišim mogućim ciljevima i ambicijama i zaista će biti privilegija navijati za ove momke u julu i avgustu mesecu.

Bonus video

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare