„Šta nas briga ko nam je rival, Srbija je jaka kao zemlja“

Olimpijske igre 10. jul 202410:00 8 komentara
Srdjan Stevanovic/Starsport

Kako smo se nadali, solidno smo prošli, reklo bi se posle završetka kvalifikacija za predstojeće Olimpijske igre (26. jul - 11. avgust). Plasman u grupu C, gde su SAD, Južni Sudan i Srbija, obezbedio je i Portoriko, posle finalnog slavlja protiv Litvanije.

Dok je Italija sa kojom „orlovi“ imaju negativan skor, od kvafikacionog meča u bivšem „Pioniru“ 2021, preko EP 2022 i SP 2023, ostala da sanja neku drugu priliku.

Povezane vesti

„Šta nas briga da li je Portoriko ili Litvanija, iako su prvi tradicionalno nezgodni, a ovi drugi, pa rivalitet od „sto“ godina. Mi prolazimo grupu i očekujem medalju. Uostalom, od Srbije se uvek očekuje odličje, a pogotovo ovog leta, pa jaki smo kao zemlja! Iskusni, talentovani, ima mladosti, ove ale iz NBA na čelu sa Jokićem, ma nema zime,“ u svom stilu će Miroslav Nikolić u razgovoru za Sport klub.

Trener sa najdužim asistentskim stažom u seniorskoj reprezentaciji (kod Ivkovića, Obradovića, Đorđevića), gotovo se ne zaustavlja:

„Pešić praktično nema problema sa sastavom, odazvali su mu se svi, pa još na vreme. Sada su kao zapete puške. Pokriveni smo na svim pozicijama, od visokih igrača, a da ne pričam o spoljnoj liniji. Medalja je naša, nema veze koje boje. To ne sme da dođe u pitanje.“

Da li je Srbija, ipak, malo „tanja“ na mestu klasičnog organizatora igre, jer su Vasilije Micić i Aleksa Avramović više kombobekovi?

„Ma kakvi, pa i Jokić je vrsta plejmejkera, može da odigra agresivno, asistira, doda pravovremeni pas… A tu su još i Gudurić i Bogdanović, koji mogu da uskoče. Srbija ima sve i može da odigra šta hoće. Ozbiljno, borbeno, kreativno, ma sjajno, što i očekujem od momaka.“

Vasilije Micić, Svetislav Pešić
Pedja Milosavljevic/STARSPORT/2022

U grupama A i B je jača konkurencija za prolaz u eliminacioni deo olimpijskog turnira?

„One nisu jače od naše grupe, nego su izjednačenije. Pri tome, mislim da je B, gde su Francuska i Nemačka, za nijansu manje konkurentna od A gde će Španija, Grčka, Kanada, pa i Australija da vode ljute bitke. Gledajući kvalifikacije, najjači utisak mi je ostavilo finale u Atini. Hrvatska je prilično jaka iako je izgubila od Grčke. Bilo je puno nijansi u borbi za još četiri olimpijske vize. Vasilis Spanulis je bio veliko igračko ime, a solidno se snašao na klupi reprezentacije. Dobro, nema još dovoljno iskustva, biće vremena za konkretnije zaključke. Biće na velikom ispitu u Lilu, ili Parizu, ako obezbede učešće u četvrtfinalu. Ali, najvažnije, da ne brinemo za Srbiju.“

Bonus video

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare