Noćna mora: Šifrin u suzama posle ispadanja i u slalomu

Olimpijske igre 9. feb 20226:53 > 7:34 3 komentara
Mikaela Šifrin
Photo by Adam Pretty/Getty Images

Zimske olimpijske igre u Pekingu pretvaraju se u noćnu moru za legendarnu Mikaelu Šifrin – nakon što nije završila trku u veleslalomu, sada je i u svom omiljenon slalomu izletela sa staze posle samo pet kapija.

Uzviknula je u frustraciji, zatim je otišla do ivice staze i tu provela 25 minuta, pre nego što se napokon spustila.

„Osećam se zaista loše. Dešava se mnogo toga danas što je gore od moje situacije u skijanju, ali osećam se zaista loše“, rekla je Šifrin u suzama, „Mislim da sam se samo okliznula. Imala sam nameru da idem punim gasom, nije bilo prostora na stazi za klizanje, nimalo. Po mom iskustvu, takvo skijanje donelo mi je najbolja izdanja, a sada sam izletela na petoj kapiji“.

U veleslalomu je ispala posle 11 sekunde, a pre toga je prošlo skoro četiri godine i 30 trka pre poslednjeg puta kada Šifrin nije završila trku.

„Sada preispitujem poslednjih petnaest godina, sve što sam mislila da znam o svom skijanju, slalomu i mentalitetu za trke. Pritisak jeste bio veliki, ali ne psećam kao da je to bio problem danas“, rekla je 26-godišnja Amerikanka.

To su treće ZOI za Šifrin u njenoj karijeri, prve bez njenog oca Džefa, koji je poginuo u nesreći 2020. godine.

Amerikanka dosad ima dva olimpijska zlata – 2014. godine u slalomu i 2018. u veleslalomu, kada je uzela i srebro u kombinaciji.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare