Pešić: Da ne budu svi tekstovi Srbija može da dobije Ameriku

Olimpijske igre 10. jul 202413:21 11 komentara
Srbija starsport.rs - Svetislav Pešić reprezentacija_361291
starsport.rs - Svetislav Pešić

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić održao je u sredu u Beogradu konferenciju za medije pred put košarkaša u Lil.

Na konferenciji je bio samo selektor, igrači njegovom odlukom u sredu nisu bili pred novinarima.

“Da li sam zadovoljan trenutnim stanjem, nisam, uvek može bolje. Ali bitno je da radimo i da se vidi pomak. Znate da svi igrači dolaze iz različitih sredina, da u svojim klubovima imaju drigačije navike i sada treba da se naviknemo jedni na druge i uklopimo, a vremena je malo. Znate da nas prva takmicarska utakmica čeka već 28, što je za maltene dve sedmice, a znate i protiv kakvih ekipa igramo. To su sve zahtevne ekipe, a vremena je malo“, rekao je na početku obraćanja Pešić.

Povezane vesti

„Neću da ispadne da sada ja nešto kukam, ali ako već razgovaramo o tome, red je da vam kažem kakvo je stanje, a i da nešto naučite od trenera“, nasmejao se selektor pa nastavio:

„Biće vrlo interesantno kako će to na turniru da izgleda. Nama je cilj da budemo drugi u grupi, ajde tako da kažem, ali onda nas čeka težak žreb, sada je sistem ukrštanja promenjen i to vi novinari treba navijačima da lepo objasnite, da je sada sve teže i da ne palite narod. Da ne budu tekstovi samo Srbija moze da pobedi Ameriku“.

Ipak, nije sve med i mleko.

„Nije isto kao za Svetsko prvenstvo, dolaze iz takmičenja… Nismo u dobrom fizičkom stanju i imamo problema sa povredama i nisu toliko važne, ali Nikola Jović je počeo da trenira, individualno… Skinuo je tu čizmu, tako da je u procesu rehabilitacije sa trenerima i ostaje tu sa doktorom i fizioterapeutom koji će mu stajati na raspolaganju, da ovih sedam dana koliko smo na putu, da vide mogu li da ga pripreme kada se mi vratimo iz Abu Dabija da se priključi“, objasnio je Pešić.

A na turnir u Abu Dabiju (rivali Australija 17.7. i SAD 18.7) neće ići ni DejanDavidovac.

„Neće ići sa nama u Abu Dabi. Radiće ovde, tako da samo posebnu pažnju obrate da se Davidovac vrati jer je bio fantastičan, nikad bolji na početku priprema. Nemamo puno rešenja na tim pozicijama i to je problem. To nam fali… To je stanje.“

Podsetio je Pešić i šta je ranije pričao o selekciji Portorika:

„Ja sam rekao za Portoriko, vi ste se smejali… Sećate se šta sam pričao za njih? Portoriko je fantastična ekipa, dobili su igrače, imaju sjajnog jednog iz Nju Orleansa koji je neviđen na mestu plejmejkera. Ko je bio tamo i doživeo tu atmosferu sa Portorikom, to je bila fantastična atmosfera. Makar ne bili u najboljem sastavu, dobiti ih kako igraju, ja ne znam da li bismo bi ih mi dobili tamo“.

Upozorava Pešić i da ne treba praviti euforiju i da nema lakih rivala:

„Spustite loptu, mi ako budemo drugi, što je realno iz ove perspektive i što je naš cilj, onda ne idemo sa trećim, nego sa prvim ili sa drugim. To morate da znate pred četvrtfinale i to će da bude interesantno, ako budemo drugi. Mi se ne branimo od navijača, nego nam je drago da nas bodre, kao što je to bio slučaj recimo u Manili. Ali, sam vam već rekao da vi novinari koji ste naša spona sa navijačima, morate da budete realni i pišete realno, da se ne prave nerealna očekivanja i narod ne pali“.

Rekao je Pešić i kada može da se očekuje konačan spisak igrača koji će putovati u Pariz:

„Krećemo 24. jula za Lil, verovatno veče pre toga ću saopštiti konačan spisak. Iz mnogo razloga neće biti pre toga, pre svega zbog ne daj Bože povreda. To nije laka odluka. Moramo da budemo svi zdravi da bismo svi mogli da donesemo odluku“.

A zatim je Pešić sam sebi postavio pitanje o Novaku Đokoviću.

Selektor je poželeo sreću Novaku Đokoviću, ali nije skrivao oduševljenje kada je čuo šta je uradio Đoković, te da je De Minor bio prinuđen da preda.

„Šta, otkazao ovaj? Odlično!“, nasmejao je sve selektor.

„Toliko sam ponosan što je uzeo mikrofon i saopštio ovim navijačima, to je tako uradio maestralno, ali to je on. To ne može svako. Vi treba da to pišete stalno, kao što je i rekao. Laku noć je rekao, vi to stalno treba da hvalite i pišete kako je lepo rekao“.

Širi spisak:
Vasilije Micić, Aleksej Pokuševski, Bogdan Bogdanović, Nikola Jović, Nikola Jokić, Aleksa Radanov, Marko Gudurić, Vanja Marinković, Ognjen Dobrić, Filip Petrušev, Nikola Milutinov, Dušan Ristić, Aleksa Avramović, Ognjen Jaramaz, Dejan Davidovac, Uroš Plavšić

Bonus video

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare