Pešić: Lučić je rekao da ne može

FIBA.basketball

Svetislav Pešić, selektor košarkaške reprezentacije Srbije, bio je gost u podkastu "Kod Luke i Kuzme", gde je govorio o raznim temama, a između ostalog dotakao se otkaza Vladimira Lučića, kao i povrede Nikole Jovića.

povezane vesti

Čuveni trener je istakao da nema nikakve posebne priče oko toga zašto je Vladimir Lučić odlučio da propusti Olimpijke igre u Parizu.

„Lučić je, nije to nikakva ekskluziva, nije otkazao, ali je rekao da ne može. I šta sada? Da l i ja njemu treba da kažem – moraš? On kaže: „Pa znam da moram, ali ne mogu!“ Ili prošle godine Jokić koji je odigrao preko sto utakmica, on je rekao: „Ja hoću, ali mi telo i glava ne dozvoljavaju!“ Kada dođeš u reprezentaciju ti na sebe preuzimaš odgovornost svog individualnog učinka. Drugo, preuzimaš odgovornost prema saigračima, moraš da se dobro pripremiš, da bi mogao da ispuniš sva očekivanja svojioh drugova iz tima. I naravno, očekivanja od trenera. Ako nisi spreman to da izneseš, kažeš – ne mogu. To rade najbolji igrači na svetu. To radi i Jokić, između ostalih. Lučić je rekao: Jednostavno, ja ću da dođem, ali to što ja želim od sebe da dam za reprezentaciju i što ti, kouč, očekuješ od mene, da ja to dam i tako dalje, ja za to nisam spreman“, istakao je Pešić.

Što se tiče povrede Nikole Jovića, tu je situacija još uvek neizvesna.

„Znaće se, mislim da ništa nije kritično, ali znaće se verovatno dve nedelje posle povrede, to će biti ponedeljak-utorak, verovatno utorak. Jer mu je noga pod otokom, a taj otok je.,. Nije zglob. Ali nije ni, kao što negde sam video, neki pišu peta, metatarzalna kost i tako dalje. Nije. Videćemo, snimci su dobri, ali ne toliko dobri zato što je ogroman otok. Hematom, pa ne može da se vidi. Ali dobro, već sad se radi na tome ovih sedam dana da taj otok prođe, ne samo zbog snimanja, nego zbog sledećeg koraka u toj njegovoj, kao se to kaže, terapiji“, poručio je Pešić.

Olimpijske igre u Parizu počinju 26. jula, a košarkaška reprezentacija Srbije se nalazi u grupi sa Sjedinjenim Američkim Državama, Južnim Sudanom i pobednikom kvalifikacionog turnira u Portoriku.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare