POI: Ivan Mikulić nije stigao do zlatne medalje

Olimpijske igre 4. sep 202111:50 > 14:34 0 komentara
Hrvatski olimpijski odbor

Ivan Mikulić, borac iz Hrvatske, nije osvojio je zlatnu medalju na Paralaompijskim igrama u tekvondou. Mikulić koji se takmičio u kategoriji do 75 kilograma, Klasa K44, poražen je u finalu, posle velike borbe od borca iz Irana sa 12:10.

Na putu ka finalu, Mikulić je pobedio Rašida Ismaila iz Maroka sa 28:11 u četvrtfinalu. Zatim je posle male pauze, ponovo izašao na borilište i ponovo pobedio, ovoga puta Evana Medela iz SAD sa 28:9.

Mikulić će se za zlatnu medalju borio protiv Asgar Aziziagdama iz Irana. Posle velike borbe, Mikulić koji je vodio sa 7:1, na kraju je poražen sa 12:10.

Podsećanja radi, kada je Hrvatska u pitanju, srebro je osvojio Ivan Katanušić u bacanju diska, dok su stonoteniserke, Anđela Mužinić i Helena Dretar Karić,  u ekipnoj konkurenciji stigle do bronzane medalje, Mikela Ristoska je u skoku u dalj, stigla do bronzanog odličja, bronzanu medalju je osvojio i Dino Sinovčić u plivanju, na 100 metara leđnim stilom, dok je Deni Černi osvojio bronzanu medalju u bacanju kugle.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!