POI: Kakav podvig – zlato za Ristića, srebro za Savanovića

Olimpijske igre 4. sep 20218:15 > 8:19 4 komentara
Paraolimpijski komitet Srbije

Dragan Ristić je osvojio zlatnu medalju, a Zdravko Savanović srebrnu na Paraolimpijskim igrama u streljaštvu, disciplina vazdušna puška 50 metara, Klasa SH2. Srbija ima šest medalja u Tokiju, dva zlata, tri srebra i jednu bronzu.

Pored zlatne medalje, Dragan Ristić je postavio i novi svetski, kao i rekord Paraolimpijskih igara, koji sada iznosi – 252.7.

Podsećanja radi, Dragan Ristić je osvojio zlatnu medalju u Tokiju, u disciplini vazdušna puška 10 metara, a u kvalifikacijama je ostvario najbolji rezultata. Zdravko Savanović je u kvalifikacijama osvojio osmo mesto, pa je ugrabio poslednju kartu kada je reč o učesnicima finala.

Slovenac Gorazd Francek Tiršek, koji je Paraolimpijskim igrama već osvojio srebrnu i bronzanu medalju, nije imao dan, pa je ostao bez finala, zauzeo je 24. mesto.

Pored Ristića i Savanovića, za medalju su se borili Rajan Kokbil iz Velike Britanije, Vasil Kovalčuk iz Ukrajine, Filip Jonson iz Švedske, Tangu de la Forest iz Francuske, Andrea Liverani iz Italije i Tim Džeferi iz Velike Britanije, a do bronzanog odličja je stigao Vasil Kovalčuk iz Ukrajine.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare