Španska klizačica pozitivna na zabranjenu supstancu

Olimpijske igre 22. feb 202216:00 > 16:04 0 komentara
Elsa/Getty Images

Španska umetnička klizačica Laura Barkero bila je pozitivna na zabranjenu supstancu tokom Zimskih olimpijskih igara u Pekingu, objavila je u utorak Međunarodna agencija za testiranje (ITA).

Njen nalaz bio je pozitivan na metabolit klostebol, koji se nalazi na listi zabranjenih stvari Svetske antidoping agencije. Uzorak je uzet pod nadzorom Međunarodnog olimpijskog odbora u sklopu antidoping kontrole na takmičenju 18. februaru tokom kratkog programa klizanja parova.

povezane vesti

Sportistkinja je obaveštena o slučaju. Ona ima pravo da zatražu analizu B-uzorka“ navodi ITA u saopštenju, dodajući da će slučaj biti prosleđen odeljenju za borbu protiv dopinga pri Sudu za sportsku arbitražu.

Dvadesetgodišnja Barkero i njen partner Marco Zandron završili su na 11. mestu u kratkom programu klizanja sporstkih parova.

Najpoznatija priča vezana za doping na Igrama odnosila se na 15-godišnju rusku reprezentativku u umetničkom klizanju, dobitnicu zlatne medalje u ekipnoj konkurenciji Kamilu Valijevu kojoj je dopušteno takmičenje u pojedinačnoj konkurenciji pošto su se pojavile vesti o pozitivnom nalazu na doping na državnom prvenstvu Rusije u decembru prošle godine

Ukrajinka Lidija Hunko u bobu, iranski alpski skijaš Hosein Saveh-Šemsaki i ukrajinska skijašica Valentina Kaminska bili su takođe pozitivni na zabranjene supstance tokom Igara u Pekingu.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!