Specijal Peking 2022 je tu!

Olimpijske igre 1. feb 202212:19 > 12:49 0 komentara
ZOI Peking 2022
Catherine Ivill/Getty Images

Brojimo sitno do otvaranja Zimskih olimpijskih igara u Pekingu, od kojeg nas dele tri dana, a takmičenja u pojedinim sportovima su već počela. Kao što ste i navikli, redakcija Sport Kluba spremila je specijal posvećen najvećoj planetarnoj smotri u zimskim sportovima.

Peking je prvi grad koji je dobio priliku da bude domaćin kako letnjih, tako i zimskih Olimpijskih igara, a ta čast mu je pripala u 14 godina razmaka. Ovogodišnje Igre imaće određene sličnosti sa onima održanim 2008. godine – biće otvorene na stadionu „Ptičje gnezdo“, na primer, ali će se po mnogo čemu i razlikovati – posebno po tome što će zbog pandemije koronavirusa tribine biti skoro prazne.

To nije jedini uticaj globalne pandemije na predstojeće Zimske olimpijske igre, pošto su brojni sportisti zbog pozitivnih testova ostali bez svog sna, a izvesno će ih biti još kako takmičenja budu odmicala. Dobra vest u svemu tome je svakako to što će se same Igre desiti, a kroz njih će vas u naredne tri nedelje voditi redakcija Sport Kluba, koja će vas informisati o svemu šta se dešava u Pekingu – od vesti, preko podsećanja na legende zimskih sportova do raznih zanimljivosti.

ZOI Peking 2022
Carl Court/Getty Images

U Ex-Yu kategoriji ćete moći da nađete sve vesti o sportistima uz regione, uz akcenat na malobrojne predstavnike Srbije i Crne Gore. Kineski zid je jedan od najvećih simbola Kine, a u njemu ćete moći da nađete priče o Pekingu, Kini, ali i još neke zanimljivosti. Tu su i neizostavni heroji, kako oni koji su obeležili prethodna izdanja Zimskih olimpijskih igara, kao i oni koji će to tek postati tokom Igara u Pekingu.

Mi se neizmerno radujemo početku takmičenja, nadamo se da je i sa vama isti slučaj, pa budite uz nas, uživaćemo zajedno!

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!