Srpski strelci u Osijeku hvataju poslednji voz za Pariz

foto: Streljački savez Srbije

Na osiječkom strelištu „Pampas“ u utorak počelo je 33. Evropsko prvenstvo malokalibarskim oružjem.

povezane vesti

U utorak i sredu (28. i 29. maj) biće održane sve četiri discipline olimpijskog programa: trostav za muškarce i žene, sportski pištolj za žene i gađanje pištoljem brzom paljbom za muškarce (u poslednjoj disciplini Srbija nema predstavnike).

Sem medalja, na meti će sutra i prekosutra biti i karte za Olimpijske igre. Evropsko prvenstvo je poslednje kvalifikaciono takmičenje za olimpijski turnir koji će biti održan u sportskom centru u gradu Šateruu, oko 230 kilometara udaljenom od Pariza. Po dve kvote će biti dodeljene u svakoj olimpijskoj disciplini.

Na seniorskom prvenstvu učestvuje devetoro srpskih reprezentativaca.

U utorak će biti održane kvalifikacije i oba finala u gađanju puškom iz trostava (3 puta 20 metaka), a u ovoj disciplini Srbiju će  predstavljati Andrea Arsović, Sanja Vukašinović, Teodora Vukojević, Milenko Sebić, Milutin Stefanović, Lazar Kovačević, Marko Ivanović i Dušan Stojadinović. Ivanović i Stojadinović će se takmičiti van konkurencije za plasman u finale, boriće se samo za bodove za svetsku rang listu.

Jedina predstavnica Srbije u seniorskim takmičenjima pištoljem, Jovana Todorović, će sutra gađati MK sport pištoljem preciznom paljbom (30 metaka). U sredu je na programu gađanje sa još 30 metaka, ali brzo paljbom, i finale.

U trostavu za muškarce učestvovaće 70 strelaca, a 58 njih će biti u konkurenciji za plasman u finale. Uz tri reprezentativke Srbije, u kvalifikacijama trostava za dame startovaće 74 takmičarke, a 62 njih će se boriti za mesto među osam najboljih. Za takmičenje MK sport pištoljem prijavljeno je 59 takmičarki, a u konkurenciji za finale biće njih 55.

Posle Evropskog prvenstva seniorski reprezentativci, kao i članovi skoro svih ostalih nacionalnih selekcija, iz Osijeka kreću put Minhena na Svetski kup.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!