Tomić posle Tokija: Pisaćemo nove stranice istorije

POKCG

Paraolimpijske igre su ostale iza nas. Crna Gora ima mnogo razloga da bude ponosna. Ispisane su dve stranice istorije. Pet takmičara (Filip Radović, Luka Bakić, Marijana Goranović, Miloš Spaić i Ilija Tadić) je najveći broj učesnika u istoriji, a medalja koju je osvojio stonoteniser Filip Radović je prva u istoriji Crne Gore.

Ostao je i mali žal, jer je broj medalja mogao da bude veći. Naime, Filip Radović i Luka Bakić su u ekipnoj konkurenciji, kada je stoni tenis u pitanju, bili favoriti protiv Nigerije u meču za polufinale, u meču koji garantuje medalju, ali nisu uspeli pomenutu ulogu da opravdaju na terenu.

Medalja Filipa Radovića, kao i najveći broj učesnika u istoriji Crne Gore, je kruna višegodišnjeg rada crnogorske paraolimpijske porodice, rekao je predsednik Paraolimpijskog komiteta Igor Tomić.

“Filip Radović je ispisao novu istoriju crnogorskog, ne smo paraolimpijskog sporta, briljantnim nastupom u veoma jakoj konkurenciji i teškom žrebu u stonom tenisu, koji je krunisan prvom paraolimpijskom medaljom”, rekao je Igor Tomić pa nastavio:

“Ostaje žal što u ekipnom delu stonoteniskog turnira nije napravljen korak više, osvojena još jedna medalja i iskorišćen povoljan žreb. Međutim, to je sport, paraolimpizam, sa svim svojim dražima, velikim borbama, uspesima i neuspesima”.

Komentarišući rezultate ostalih crnogorskih paraolimpijaca u Tokiju, Igor Tomić je rekao da je izuzetno zadovoljan nastupom plivača Ilije Tadića.

POKCG

“Tadić je imajući u vidu period koji je imao za pripreme od momenta dobijanja pozivnice za Igre, apsolutno opravdao očekivanja, što možemo reći i za debitantski nastup Miloša Spaića u bacanju kugle. Očekivanja nije ispunila Marijana Goranović u bacanju kugle i diska”, rekao je Tomić.

Predsednik Paraolimpijskog komiteta Crne Gore, naglasio je da je ponosan na činjenicu da je Crna Gora na Igrama nastupila sa rekordnim brojem sportista u rekordnom broju sportova.

“Ovo je prilika kada treba reći hvala Upravi za sport i mlade na iskorenoj i rekordnoj podršci, bratskom Crnogorskom olimpijskom komitetu, kao i sponzorima i prijateljima Paraolimpijskog komiteta Crne Gore, koji su bili uz nas u ovom izuzetno zahtevnom procesu. Pripreme za Paraolimpijske igre u Parizu smo već počeli, a cilj je pisanje novih stranica istorije”, zaključio je Igor Tomić.

Crna Gora je napravili izuzetno veliku i kvalitetnu bazu. Izvesno je da će Filip Radović i Luka Bakić, kao i Ilija Tadić imati šta da kažu i pokažu u Parizu. Veliki potencijal imaju atletičari, golbal reprezentacija je stigla u elitno društvo, džudisti, košarkaši u kolicima….

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!