Tonči Stipanović raširio jedro do srebrne medalje

Olimpijske igre 1. avg 20218:32 > 9:46 0 komentara
Phil Walter/Getty Images

Tonči Stipanović, jedriličar iz Hrvatske i član Jedriličarskog kluba Mornar iz Splita, ponovio je uspeh sa Olimpijskih igara iz Brazila. Tonči je u paklenoj konkurenciji, ponovo uspeo da stigne do srebrne medalje!

Zlato je i pred medal race regate bilo rezervisano sa Meta Verna iz Australije, Tonči je uspeo da se probije sa trećeg mesta, na kotu broj dva, dok je bronzanu medalju osvojio Norvežanin, Herman Tomasgard.

Tomasgard i Stipanović su imali isti broj bodova na kraju, ali je u medal race regati, bolje plasiran bio sjajni jedriličar iz Hrvatske. Tonči Stipanović pored dve srebrne medalje sa Igara u Brazilu i Japanu, u vlasništvu ima četiri zlatne medalje sa šampionata Evrope i srebrnu medalju sa Svetskog prvenstva.

Podsećanja radi, pored Tončija Stipanovića ugled regiona su branili Milivoj Dukić iz Crne Gore i Žan Luka Zelko iz Slovenije. Dukić je premašio sva očekivanja. Uspeo je da slavi na jednoj od deset kvalifikacionog regata, na kraju mu je malo sreće i koncentracije nedostajalo da stigne do medal race regate. Bio je 17.

Od Zelka se očekivalo više. Međutim, imao je dosta oscilacija, pa je na kraju, Olimpijske igre završio na 26. mestu.

U finalnoj regati je učestvovalo deset najboljih jedriličara posle deset regata, a finalni poredak izgleda ovako: Met Vern (Australija), Tonči Stipanović (Hrvatska), Herman Tomasgard (Norveška), Pavlos Kontides (Kipar), Filip Bul (Nemačka), Žan Baptist Bernaz (Francuska), Džemin Ha (Južna Koreja), Robert Šejd (Brazil), Karl Taper (Finska), Sem Mič (Novi Zeland).

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!