Žreb za OI 26. juna u Lođu, Srbija u četvrtom šeširu

foto - Odbojkaški savez Srbije

Žreb za muški odbojkaški turnir na Olimpijskim igrama u Parizu obaviće se 26. juna u poljskom Lođu.

povezane vesti

Srbija se nalazi u četvrtom šeširu, zajedno sa reprezentacijama Nemačke i Egipta. U prvom šeširu su domaćin Francuska, Poljska i Japan, u drugom Slovenija, Italija i Sjedinjene Američke Države, a u trećem su Brazil, Argentina i Kanada.

Sistem takmičenja na Olimpijskim igrama je promenjen, pa će u Parizu 12 reprezentacija biti podeljene u tri grupe sa po četiri selekcije.

Plasman u četvrtfinale izboriće po dve prvoplasirane reprezentacije iz sve tri grupe, kao i dve najbolje trećeplasirane selekcije.

Po završetku takmičenja po grupama, napraviće se tabela 8 selekcija koje su se plasirale u četvrtfinale, na osnovu rezultata u grupama, da bi se dobio raspored četvrtfinalnih utakmica, odnosno projektovanog polufinala.

Prilikom određivanja tabele, prva tri mesta će pripasti pobednicima grupa na osnovu njihovih rezultata, pa zatim tri drugoplasirane reprezentacije po istim kriterijumima, i na kraju dve najbolje trećeplasirane selekcije.

Na osnovu tabele, u četvrtfinalu će igrati najuspešniji pobednik grupe i druga najbolja trećeplasirana selekcija i tako redom.

Takmičenja u odbojci na Olimpijskim igrama će se odigrati u dvorani „Južni Pariz 1“ u pariskom 15. arondismanu od 27. jula do 10. avgusta.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare