Sahara race: Jovica i Marina uspešno završili trku

Ostali sportovi 6. maj 201717:17 > 17:28
PH Srbija, Inspred by Hope

Spektakularna trka SAHARA RACE, koja je trčana u Namibiji danas je završena.

Marina Lazić

Stazu od 250 kilometara završilo je 77 takmičara od ukupno 104 koji su trku započeli pre 7 dana. U trci su učestvovali najbolji ultramaratonci iz 40 zemalja sveta. Tim koji je osnovalo udruženje pacijenata Plućna hipertenzija Srbija, Inspired by HOPE i u kome su naši najbolji ultramaratonci Jovica Spajić i Marina Lazić, ostvarili su zaista neverovatan uspeh i veliki podvig. 

Uspešno su završili trku od 250 kilometara po saharskoj pustini. U sigurno najsurovijim i najtežim uslovima za trčanje, posle 7 dana izuzetne borbe, na granici ljudske izdržljivosti, impresivno su predstavlali Srbiju i srpski ultramaraton, ali pre svega obolele od Plućne hipertenzije. Ovim neverovatnim humanim činom, gde su trčali do poslednjeg atoma snage pokazali su da su imali izuzetan motiv, pomoći i skrenuti pažnju u javnosti na Plućnu hipertenziju.

Jovica Spajić trku je završio na visokom drugom mestu, iza Moa Fustoka, ali je poslednjeg dana uspeo da pretekne Britanca Feliksa Alena koji je u prethodnih nekoliko etapa bio lider u trci.

Marina Lazić je na kraju bila 32. u ukupnom plasmanu a 7. u konkurenciji žena.

Da li su mogli na teži način to uraditi – nisu, da li su mogli na impresivniji način to uraditi – nisu. Uspeli su u čast svih obolelih od Plućne hipertenzije da istrče jednu od najtežih trka na svetu. Svaka čast Inspired by HOPE timu i udruženju pacijenata Plućna hipertenzija Srbija, na impresivnom projektu i rezultatu koji su ostvarili u neverovatnim uslovima i velikoj konkurenciji.

“Marina i Jovica trče sa ciljem da motivišu druge ljude svojim ostvarenim ciljevima. Posvećenošću i dubokom verom u svoj put mogu se pomeriti sve granice, možemo pobediti sebe. Bez obzira da li je pred nama trka ili neka životna prepreka, ne smemo se nikada predate” – moto je tima koji je inspirisanim nadom.

Veliko poštovanje na podvigu ste učinili. BRAVO!