MLB: Red Soksi demolirali Jenkize

Getty Images Sport, Adam Glanzman

U noći između subote u nedelje na programu je bilo osam utakmica MLB. Najveću pažnju privukao je meč između Njujork Jenkiza i Boston Red Soksa, u kojem su gosti slavili ubedljivim rezultatom 11:0.

Duel pred 47.000 gledalaca na Jenki stadionu u Njujorku od starta je išao u prilog gostima. Red Soksi su već u prvom iningu poveli sa 4:0, da bi posle drugog imali prednost od 6:0, što je, ispostavilo se, nedostižan zaostatak za domaće, koji nisu uspeli da se upišu na ovom meču.

Red Soksi su tako na pravi način vratili za poraz noć pre, kad su Jenkizi slavili 8:1, i sada zauzimaju prvo mesto u Američkoj ligi sa 56-28. Njujork je četvrti sa 53-27.

Ubedljiv trijumf ostvarili su i Teksas Rendžersi, pošto su u Arlingtonu savladali Čikago Vajt Sokse 14:3 i došli do treće uzastopne pobede, a bez mnogo problema mečeve u svoju korist rešavali su i Atlanta Brejvsi i San Francisko Džajantsi. Brejvsi su kod kuće dobili St. Luis Kardinalse 11:4, a Džajantsi su kao gosti slavili u Arizonu protiv Dajmondbeksa 7:0.

U ostalim duelima, San Dijego Padres je savladao Pitsburg Pajrats 4:3, Sjetl Mariners je trijumfovao nad Kanzas Siti Rojals 6:4, a Kolorado Rokisi su pobedili Los Anđeles Dodžerse 3:1.