MLB: U velikom derbiju Jenkiji savladali Dodžerse

Victor Decolongon/Getty Images

U duelu prvoplasiranih ekipa u Nacionalnoj odnosno Američkoj ligi Njujork Jenkisi su savladali Los Anđeles Dodžerse, a pobede su slavili još Baltimor, San Dijego, Majami, Sijetl, Vašington, San Francisko, Atlanta, Čikago Vajt Soksi, Kanzas Siti, Minesota, Sent Luis, Arizona, Hjuston i Pitsburg.

  Jenkiji su u velikom derbiju savladali Los Anđeles Dodžerse 5:1. Neizvesno je bilo samo posle početka meča, u prvom iningu je bilo 1:1, da bi zatim tim iz Njujorka napravio po još jedan poen u trećem, šestom, osmom i devetom iningu. Bio je to inače duel najbolje ekipe iz Američke i Nacionalne lige. Oni su igrali i dva meča pre toga i tada su najpre slavili Jenkisi pa zatim Dodžersi.

Batimor je bio bolji od Tampa Beja 8:3, a ključnu prednost domaći Oriolsi su ostvarili u trećem iningu posle kog su vodili 4:0, dok je već posle sledećeg bilo 6:1. Uzbudljivo je bilo u Klivlendu gde su Kanzas Siti Rojalsi pobedili Indijanse 9:8 uz ekstra ining. Posle sedam ininga bilo je 3:3, da bi najpre Kanzas Siti dobio osmi ining 5:1 i bio pred pobedom, ali je Klivlend sa četiri poena u devetom iningu izjednačio na 8:8.

Majami je savladao Filadelfiju 3:2, a svi poeni viđeni su u šestom iningu. Atlanta je bila bolja od NJujork Metsa 2:1, a Čikago Vajt Soksi od Teksasa 2:0.

Pitsburg je vodio protiv Sinsinatija 8:3 posle tri ininga ali su Pirati sebi zakomplikovali život i na kraju dobili samo jednim poenom razlike 9:8. Hjuston je deklasirao Los Anđeles Ejndželse 11:2, Arizona je bila bolja od Milvokija 5:2, a Minesota od Detroita 7:4. Sent Luis je bio ubedljiv protiv Kolorada 11:4 zahvaljujući odličnom startu utakmice.

Vašington i Čikago Kabsi su takođe igrali ekstra ining. U tom duelu je bilo 5:5 posle devet ininga, a ekstra ining su Nešnalsi dobili 2:0, za trijumf 7:5. Oukland je protiv Džajantsa iz San Francuska imao prednost 4:3 tokom većeg dela meča ali su Džajantsi u sedmom iningu preokrenuli za konačnih 5:4.

San Dijego i Sijetl su slavili pobede protiv Bostona i Toronta identičnim rezultatom 3:1.