"O’Saliven može da stigne Hendrija, sve je do glave"

Ostali sportovi 12. maj 202016:10 > 16:15
George Wood/Getty Images

Nekadašnji svetski šampion Nil Robertson smatra da bi Roni O’Saliven mogao da sustigne rekord Stivena Hendrija od sedam titula na Svetskom prvenstvu ukoliko to bude očajnički želeo.

Najbolji australijski igrač snukera veruje da O’Saliven ima sposobnost da poveća broj svojih titula svetskog šampiona, uprkos tome što je poslednju osvojio pre sedam godina. Britanac je do sada pet puta stigao do trona, i to u periodu od 2001. do 2013. godine.

Povezano

Hendrijev rekord je poslednji koji bi O’Saliven mogao da juri, pošto je do sada osvojio sedam Mastersa i isti broj titula šampiona Velike Britanije, a izjednačen je sa njim po broju pobeda, pošto obojica imaju po 36.

O’Saliven je poslednji put do finala Svetskog prvenstva stigao 2014. godine, kada je poražen od Marka Selbija, a od tada je doživeo niz iznenađujućih poraza.

Definitivno bi Roni mogao da osvoji sedam titula, ali sve zavisi od njegove glave“, rekao je Robertson, svetski šampion iz 2010. godine, „Otkako je izgubio od Selbija u finalu, svake godine se dešavalo nešto čudno. Izgubio je od Barija Hokinsa u drugoj rundi 2016. u potpuno neverovatnom meču. Mnogo se očekuje od njega, ne toliko publika. Izgleda da privlači mnogo više pažnje nego ljudi koji su pored stola. Nije to ništa loše, samo je superstar i mora sa mnogo toga da se izbori. Izuzetno je otvoren i iskren kako pristupa ovoj sezoni, izuzetno napadački, igra da bi uživao, a ne kao obično da ne bi uživao uopšte“.

Britanac je najavio da će se u potpunosti posvetiti snukeru i da će igrati na svim takmičenjima na kojima bude mogao.

Ovogodišnje Svetsko prvenstvo startuje 31. jula i biće igrano u Šefildu, najverovatnije bez publike.