Ajkule stigle u Crnu Goru, slavlje u kućama

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore
VPSCG

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore, koja se plasirala na Olimpijske igre u Tokiju, bez poraza na kvalifikacionom turniru u Roterdamu, uz ovacije malog broja ljudi, dočekana je na podgoričkom aerodromu.

Popularne “ajkule” dočekali su direktor Uprave za sport Vasilije Lalošević, predsednik Crnogorskog olimpijskog komiteta Dušan Simonović…ali pravi doček i pravo slavlje je izostalo zbog korone i pooštrenih mera u Crnoj Gori.

Ako je za utehu vaterpolista, svi zaljubljenici u sport i vaterpola u Crnoj Gori, slavili su i veselili su se u svojim kućama, sa nadom da će imati priliku da izabranike Vladimira Gojkovića dočekaju kao heroje, kako i dolikuje, posle Olimpijskih igara u Japanu.

Kapiten vaterpolo reprezentacije Draško Brguljan naglasio je da je Crna Gora igrala sa podmlađenom ekipom koja je dala sve od sebe.

Prijatno su me iznenadili mladi igrači. Oni su izuzetni momci, ovo je bilo prvo veće takmičenje za njih, veliki stres, ali su stvarno pokazali hladnu glavu posebno u kriznim momentima”.

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore na Olimpijskim igrama u Tokiju igraće u grupi B sa Srbijom, Hrvatskom, Španijom, Australijom i Kazahstanom.

Ove ekipe dobro poznajemo. Možda je dobro da se namučimo i prođemo, pa da se posle domognemo željenog polufinala. Imamo vremena da se pripremimo, te u top formi dočekamo iskušenja u Tokiju. Prva utakmica sa Australijom biće mnogo nezgodna, svake godine su sve bolji i bolji. Nadam se da ćemo krenuti pobedom, ako tako krenemo, onda smo vrlo blizu prolaska u drugu fazu takmičenja”, nagasio je najbolji sportista Crne Gore u izboru Olimpijskog komiteta.

Selektor Vladimir Gojković je naglasio da je neverovatan uspeh da Crna Gora četvrti put uzastopno bude učesnik Olimpijskih igara.

To nisu mogle da urade ni velike zemlje, sa daleko boljim uslovima, bazom i infrastrukturom. Ponosan sam na svoju ekipu. Urađena je jedna velika smena generacije, pa je ovo je jedan nestvaran uspeh, san koji je postao java. Moramo da radimo u cilju da budućnost bude još bolja i svetlija. Moramo da imamo adekvatne uslove za rad, da osposobimo sve bazene, da nastavimo sa još jačim radom, te da u Tokiju budemo konkurentni i pokušamo da se umešamo u borbu za toliko željenu medalju”.

Jedan od najmlađih, ali ujedno i jedan od najtalentovanijih igrača planete, Miroslav Perković rekao je da je iza njega i mlađih igrača ostalo najveće iskušenje, turnir koji je sa sobom nosio mnogo stresa.

Ulog je bio ogroman, ali se isplatio veliki rad, trud i odricanja. Sve je ispalo kako smo samo mogli da sanjamo. Stariji igrači su nam bili ogromna podrška, ulivali su nam hrabrost, sigurnost, samopouzdanje. Verujem da smo opravdali očekivanja i pokazali da crnogorski vaterpolo ima svetlu budućnost. Sada se okrećemo Olimpijskim igrama. Imamo sjajnu atmosferu u timu, imamo kvalitet i potencijal, odlučni smo u nameri da se borimo za mesto na pobedničkom postolju”, naglasio je Miroslav Perković.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!