Panteri podbacili na startu sezone, Mejfild kaže: Kriv sam!

Bejker Mejfild
Photo by Rich Schultz/Getty Images

Kvoterbek Karoline Bejker Mejfild smatra da je neophodno da poboljša svoje nastupe kako bi pomogao Panterima da beleže veće uspehe u nastavku sezone.

NFL pratite u direktnim prenosima ekskluzivno na kanalima Sport kluba, SBB mreži i EON platformi.

Mejfild je tokom leta pojačao ekipu iz Šarlota, koja se obavezala da za usluge 27-godišnjeg kvoterbeka Klivlendu preda pik četvrte ili pete runde NFL drafta 2024. godine, u zavisnosti od igara nekadašnjeg prvog pika.

Povezano

„Ne igram dovoljno dobro. Zanima me isključivo pobeđivanje, ne lična statistika. Nisam dovoljno rukovodio napadom. Moram da postanem vođa, ja sam odgovoran za koheziju među igračima – u tom slučaju ćemo igrati znatno bolje. Razočaran sam jer još nisam pokazao osobine lidera u dovoljnoj meri. Preuzimam punu odgovornost za loš start sezone“, rekao je Mejfild.

Pantersi su sezoni počeli sa dva poraza, pošto su na otvaranju sezone izgubili upravo od Braunsa rezultatom 26:24, dok su u drugom kolu Njujork Džajantsi savladali Karolinu na „Met-Lajf stadionu“ sa 19:16. Mejfild je tokom tih utakmica kompletirao 53,6 procenata dodavanja za ukupno 280 jardi, bacio dva tačdauna, jedan presečen pas i zabeležio čak pet famblova.

Karolina nije uspela da uspostavi igru trčanjem, pa je najveći deo odgovornosti u napadu upravo pao na Mejfilda. Bejker se mučio sa protivničkom defanzivnom linijom, koja mu je u više navrata blokirala dodavanja. Takođe, nešto slabija protekcija ofanzivne linije je naterala 27-godišnjaka na ishitrene odluke, poput intersepšna u uvodnom meču.

Karolina u narednom kolu dočekuje Nju Orleans, koji je sezonu počeo sa polovičnim uspehom. Nedeljni meč divizijskih rivala u Šarlotu na programu je od 19 časova.