Kako izgleda Superboul za decu?

Mike Coppola / Staff

Prvi televizijski prenos Superboula za decu bio je briljantan marketinški podvig sa ciljem da podstakne interesovanje mlađe generacije za sport.

Ovaj alternativni Superboul televizijski program je, prema izjavi producentske kuće „Nickelodeon“ namenjen „ljubiteljima morskih čuda i dobre zabave u sportu“.

Sluzave morske životinje, Sunđer Bob, Patrik Zvezda i mnogi drugi članovi „Nickelodeon“ porodice bili su zaduženi za što bolju realizaciju televizijskog prenosa Superboula za decu.

„Superboul uživo sa morskog dna (Bikini Bottom)“ bila je najava ovog spektakla za decu.

Dva para komentatora pratila su dešavanja na stadionu u Las Vegasu. Noa Igl i Nejt Barleson razmenjivala su komentare i mišljenja sa Sunđer Bobom i Parikom kojima su glasove pozajmili Tom Star i Bil Fagerbejk.

Zahvaljujući čudu animacije, osim Sunđer Boba i Patrika u komentatorskoj kabini, na ekranu su se pojavljivali i drugi stanovnici Bikini Botoma, a ništa nije moglo da prođe bez Dore Istražiteljke, koja je nastupila kao stručnjak za pravila i razjašnjavala pojedine sudijske odluke.

Mike Coppola / Staff

„Nickelodeon“ nije zaboravi oni na ogromne ljubičaste pelikane, koji su proslavljali tač-daun.

Leteći emotikoni, ananasi iznad glava igrača, bezbroj meduza i drugi efekti bili su deo genijalnog marketinškog podviga ove producentske kuće. Celokupan efekat podseća na knjigu sličica najluđeg deteta koje ste imali sreće da upoznate.

Ceo šou imao je još jedan cilj, onaj glavni. Da podstakne interesovanje mlađe generacije za sport. Zabeležen je pad od 13% u učešću mladih u sportu od 2019. do 2022. godine.

Bil Fagerbejk je glumac i nije mu bilo teško da se snađe u ulozi Patrika, ali mu poznavanje fudbala nije bilo najjača strana.

„Moj posao je da napravim neku glupost i da napravim mesta za nove fudbalske navijače“, rekao je on.

Osim pratećih efekata tokom igre, i čuvene najskuplje reklame tokom Superboula bile su prilagođene deci.

Za one najmlađe koji su želeli da se oprobaju u američkom fudbalu, „Nickelodeon“ je imao i poseban poligon i prilagođeni program aktivacija i različitih igrica za decu, kroz koje su mogli da se upoznaju sa bazičnim stvarima ovog sporta i oprobaju se u pojedinim situacijama na terenu.

Rezultati ovakvog televizijskog prenosa i komentara najpopularnijeg sportskog događaja očekuju se u narednom periodu, a „Nickelodeon“ je već najavio nove projekte slične ovom.

Bonus video

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!