Karolina na krilima Darnolda srušila Hjuston

Američki fudbal 24. sep 20218:24 > 10:13 1 komentar
Tim Warner/Getty Images

Karolina Pantersi i dalje imaju maksimalan učinak u NFL karavanu. Tim iz Šarlota je na gostovanju savladao Hjuston 24:9 i stigao do trećeg trijumfa u sezoni.

Blistao je Sem Darnold, momak koji je tokom ove sezone stigao iz Njujorka Džetsa. Mladi 24-godišnji kvoterbek meč je otvorio trčanjem za tačdaun od pet jardi sredinom prve deonice, za prednost Pantersa od 7:0.

povezane vesti

Do kraja poluvremena viđeno je još samo jedno poentiranje. Dejvis Mils, ruki kvoterbek Hjustona, pronašao je u end zoni Entonija Miler. Nažalost po domaćina, šut za ekstra poen je promašio Slije i na veliki odmor se otišlo sa rezultatom 7:6 za Karolinu.

Meč je praktično prelomljen sredinom treće deonice, kada je Tomi Trembl, trčanjem od sedam jardi, okončao sjajan drajv Karoline. Na semaforu je u tom trenutku stajalo 14:6 za Pantere.

Sve dileme je otklonio Zejn Gonsales, šutem za tri poena sa 21 jarde, na početku četvrte deonice. Karolina je zaustavljena na jard od end-zone Hjustona. Nisu hteli da rizikuju sa četvrtim pokušajem, već su se odlučili za sigurna tri poena.

Tračak nade Hjustonu vratio je Slije fild-golom na devet minuta do kraja, ali je tačku na utakmicu i pobedu Pantera stavio u ovom meču briljantni Sem Darnold. Istrčao je jardu za svoj drugi tačdaun i ubedljivu pobedu Karoline 24:9.

Utakmicu je Darnold okončao sa 304 jarde osvojene pasom i dva tačdauna trčanjem. Sjajno ga je ispratio risiver Di-Džej Mur, koji je stigao do 126 jardi iz osam hvatanja.

Jedini razlog za brigu u Karolini je povreda raning-beka Kristijana Mekafrija, koji je zbog povrede prepona izašao sredinom druge trećine i nije se više vraćao u igru. Odlični trkač je prošle sezone odigrao samo tri meča, jer je često bio povređen.

U redovima Teksansa, Mils je imao 168 jardi dodavanjem i jedan tačdaun. Prva meta mu je bio Kuks, koji je imao devet hvatanja za 112 jardi. Međutim, potpuno je bila zaustavljena igra Hjustona trčanjem i u tome treba tražiti glavni uzrok poraza.

Karolina u narednom kolu gostuje Dalas Kaubojsima, dok će Hjuston, koji u dosadašnjem delu sezonu ima trijumf i dva poraza, na dalek put u Bafalo, na megdan domaćim Bilsima.