Mahoms poslao Rotlisbergera u penziju

David Eulitt/Getty Images

Kanzas Siti Čifsi su poslednji polufinalisti u Američkoj fudbalskoj konfrenciji. U vajl kard meču na svom terenu pregazili su Pitsbrug Stilerse 42:21.

Početak meča nije nagoveštavao ovakav epilog. U prvoj četvrtini nije bilo poena. Trend se nastavio sve do sredine druge deonice kada prvi do tačdauna dolaze gosti iz Pensilvanije. Ti-Džej Vat, sjajni defanzivac je vratio fambl u end zonu favorizovanog domaćina.

povezane vesti

Ovo kao da je razbudilo Čifse. U samo pet minuta i pedeset sekundi napravili su tri tačdauna i na odmor otišli sa 21:7. Patrik Mahoms, kvoterbek Kanzasa u end zoni je pronašao Mekinona, Pringla i Kelsija.

Kada je na startu drugog poluvremena za manje od šest minuta, Mahoms pasovima za tačdaun pogodio Alegretija I Tajrika Hila bilo je jasno da je meč završen.

Do kraja je zanimljivo bilo samo to što je Ben Rotlisberger u poslednjem meču u karijeri upisao dva tačdauna i malo smanjio ogromnu prednost Čifsa.

Mahoms je meč okončao sa pet pasova za tačdaun i jednom presečenom loptom uz 402 osvojene jarde. Blistao je I tajt end Trevis Kelsi sa pet uhvaćenih lopti za 108 jardi i tačdaun.

Za mesto u trećem vezanom finalu Američke konferencije, Čifsi će tokom narednog vikenda ugositi ekipu Bafalo Bilsa. U drugom polufinalu igraće Tenesi Tajtansi i Sinsinati Bengalsi.