Karolina u ozbiljnoj krizi, Aguajo srušio Pantere

NFL 11. okt 20169:03 > 9:04
Getty Images/Grant Halverson

U poslednjem meču pete nedelje Tampa Bej Bakanirsi kao gosti su savladali divizijskog rivala i važećeg vicešampiona Karolina Panterse 17:14. Sada su Panteri, jedni od najvećih favorita pred početak sezone, zakucani za dno Juga NFC

Getty Images/Grant Halverson

Domaćin je igrao bez prvog kvoterbeka Kema Njutna zbog povrede, a njegov nedostatak posebno se video u prvom poluvremenu, pošto Panteri nisu uspeli da postignu poen. Bakanirsi su sa dva fild gola posle prvih 30 minuta imali prednost 6:0. Delovalo je u trećoj četvrtini da se stvari menjaju, pošto je raning bek Kameron Artis Pejn istrčao dva tačdauna i preokrenuo na 14:6.

Getty images/Streeter Lecka

Ipak, Majk Evans je četiri i po minuta pred kraj treće deonice postigao tačdaun, a Džejms Vinston asistirao Adamu Hamfrisu za dva poena i na taj način gosti su došli do izjednačenja. U četvrtoj četvrtini nije bilo promena sve do samog kraja, a onda je Roberto Aguajo u poslednjoj sekundi fild golom sa 38 jardi doneo veliki trijumf pobedniku Super Bola iz 2003.

https://youtube.com/watch?v=FjdGoPAnUXU

Posle ove pobede Tampa Bej je na drugom mestu Juga NFC sa dve pobede i tri poraza, dok je vicešampion NFL na začelju sa pobedom i četiri neuspeha. Lider je Atlanta sa 4-1, dok je na trećem mestu Nju Orleans sa 1-3.