NFL: Džonson pretrčao Džetse

NFL 18. okt 20165:44 > 6:09
Christian Petersen/Getty Images

Arizona Kardinalsi su trijumfovali protiv Njujork Džetsa rezultatom 28:3, u poslednjem meču šeste nedelje borbi u ovoj sezoni NFL. Najzaslužniji za pobedu ekipe iz Glendejla je bio raninbek Dejvid Džonson, koji je postigao tri tač-dauna.

Ekipa trenera Brusa Arijansa posle pobede nad San Francisko 49ersima u prošlom kolu, nastavila sa dobrim partijama, dok se Džetsi nalaze u lošem nizu od četiri vezana neuspeha. 

Kvoterbek Arizone Karson Palmer je ostvario 213 jardi, uz jedan tač-daun pas Majklu Flojdu, dok je za ostalo najzaslužniji već spomenuti raninbek Dejvid Džonson. On je pretrčao 111 jardi iz 22 pokušaja, za tri tač-dauna, od kojih je najduži bio u prvoj četvrtini od 58 jardi.

Kod ekipe Njujork Džetsa kvoterbek Rajan Ficpatrik je očajnu partiju završio sa kompletiranih 16 pasova od 31 pokušaja, 174 jarde i jednim intersepšnom. Jedine poene za Džetse na ovom meču je ubeležio kiker Nik Folk u drugoj četvrtini, fild golom sa 39 jardi.

Koliko je Ficpatrik bio neubedljiv govori podatak da je na ovom meču ostvario 11. intersepšn u sezoni, po čemu je neslavni rekorder lige. 

U narednom kolu Džetsi dočekuju Baltimor Rejvense, dok su Kardinalsi sledećeg ponedeljka domaćini Sijetl Sihoksima.