Vinston i Piterson zajedno treniraju

NFL 31. mar 20173:08 > 3:11
Getty Images/Adam Bettcher

Još se ne zna gde će nastaviti karijeru jedan od najboljih raning bekova lige Ejdrijen Piterson, pošto je posle 10 godina u Minesoti postao slobodan agent. Na njegovu sreću, ima interesenata, a među njima su i Tampa Bej Bakanirsi.

Getty Images/Hannah Foslien

Česte povrede u poslednje dve godine uticale su da Piterson ne bude među prvim trkačima koje su klubovi potpisali kao slobodne agente, ali to ne znači da nije poželjan. Daleko od toga, ali za sada nema niti naznake gde bi mogao da nastavi karijeru. Spominjali su se Nju Ingland Petriotsi, Ouklend Rejdersi, koji trenutno razmatraju reaktiviranje Maršona Linča, ali i Grin Bej Pekersi.

Ipak, jedan detalj je priču preusmerio u drugom smeru. Izašla je fotografija sa zajedničkog treninga MVP iz 2012. sa kvoterbekom Tampa bej Bakanirsa Džejmisom Vinstonom. To je bio povod da se govori o mogućem odlasku Pitersona u redove osvajača Superboula iz 2003. posebno jer je prvi raning bek Dag Martin suspendovan za prva četiri meča. Piterson je nekoliko puta istakao da ga interesuje ekipa sa šampionskim ambicijama, a dovođenje risivera Dešona Džeksona definitivno ide u tom smeru.

Gledao sam Ejdrijena Pitersona mnogo puta kako igra i taj momak je jedan od najboljih raning bekova ikada – rekao je trener Bakanirsa Dirk Koeter na pitanje o dovođenju Pitersona.