Povukao se prvi pik sa drafta 2008. godine

NFL 24. apr 201721:36 > 21:52
Rob Carr/Getty Images

Bivši ofanzivni takl Majami Dolfinsa, Sent Luis Remsa, Atlanta Falkonsa i Minesota Vajkingsa Džejk Long pismom na svom Tviter nalogu najavio je kraj devetogodišnje karijere.

Longa, koji će uskoro napuniti 32 godine, kao prvog prvog pika na draftu 2008. godine izabrali su Dolfinsi, za koje je igrao do 2012. godine.

Fudbal je stvar kojoj sam posvetio sve u životu. Uvek sam imao veliko poštovanje prema ovoj igri i obraćao pažnju na detalje od kojih ona zavisi„, napisao je, između ostalog, u svom pismu Long i dodao, „Iako mi srce govori da i dalje želim da igram, moje telo mi poručuje nešto sasvim drugo. Volim da igram fudbal i definitivno će mi nedostajati, ali radujem se sledećem poglavlju u svom životu“.

Bivši član Dolfinsa emotivno se obratio i celokupnoj porodici, koja mu je pružala podršku tokom čitave karijere.

„Hvala mojoj neverovatnoj ženi, bez tebe moja karijera ne bi toliko potrajala. Kroz ove godine prošao sam sa tobom gomilu povreda, operacija i rehabilitacija. Ti si najsnažnija žena koju poznajem„, napisao je Long.

Četvorostruki član Proboul postave poslednji put je odigrao više od 10 utakmica 2013. godine, kada je 15 puta bio starter. Od tada Long je odigrao ukupno 15 utakmica za Remse, Falkonse i Vajkingse.