Kardinalsi ostali bez Pitersona

NFL 15. dec 20179:42 > 9:44
Christian Petersen/Getty Images

Raning bek Arizona Kardinalsa Adrijan Piterson uvršten je u četvrtak na listi povređenih igrača svog tima, prenosi ESPN.

Piterson je povredio vrat i još se ne zna kada bi mogao da se vrati na teren.

Pošto je potpisao za Nju Orleans Sejntse između dve sezone, za 32-godišnjeg Pitersona nije sve išlo po planu jer je imao samo 27 nošenja na prve četiri utakmice.

Sejntsi su ga potom trejdovali u Kardinalse pred šestu nedelju. Timu iz Finiksa je očajnički bio potreban raning bek, posle povrede Dejvida Džonsona na otvaranju sezone.

Pošto je stigao u Kardinalse, nekadašnji MVP lige je imao svoje dve najbolje utakmice – istrčao je 134 jarde na debiju protiv Tampa Bej Bakanirsima, a potom 159 jardi tokom meča devete nedelje sa San Francisko 49ersima. Kada se uzmu u obzir Pitersonove godine i činjenica da nije mnogo igrao od početka prošle sezone, pošto je propustio 13 mečeva zbog povrede kolena, Kardinalsi su od njega tražili mnogo, kada se pogleda ukupni broj od 63 nošenja na te dve utakmice.

Izvesno je da će Kardinalsi koristiti Kervina Vilijamsa kao svog prvog raning beka, kao što je slučaj bio na prethodne dve utakmice.

Kardinalsi trenutno imaju šest pobeda i sedam poraza.