NFL: Ima nade za Dalas

NFL 18. dec 20175:52 > 5:57
Hannah Foslien/Getty Images

Dalas Kaubojsi su u gostima savladali Oukland Rejderse rezultatom 20:17.

U utakmici Sandej najt fudbal imali smo prilike da gledamo dve ekipe koje su pre početka teoretski imale šanse za plej-of.

Kaubojsi su bolje otvorili meč i u prvom poluvremenu poveli rezultatom 10:0. Oukland Rejdersi su imali priliku u finišu prvog poluvremena da smanje tu prednost, ali je tačdaun Džerarda Kuka poništen i Đorđo Tavekio je nakon toga promašio fild-gol.

U nastvaku igre bolja partija domaćina, kojima je poništen kik-of ritrn za tačdaun Kordarela Partnensona, ali su oni uspeli da konsoliduju svoje redove i da izjednače rezultat.

U četvrtoj četvrtini Kaubojsi su poslednji poveli čemu je prednjačila konverzija četvrtog dauna, gde je glavni sudija prvi put u istoriji lige koristio papir da utvrdi da li su osvojena nova četvrta pokušaja ili nisu.

Kaubojsi su dobili loptu i nakon hvataja Deza Brajanta , Dan Bejli je uspeo da pogodi fild-gol i donese timu iz Teksasa prednost od tri poena.

Odgovor je morao da usledi za nešto manje od dva minuta i Rejdersima je pošlo za rukom da iznude ometanje hvatača i dođu u poziciju da izjednače rezultat.

Međutim Rejdersi su želeli pobedu, Derik Kar jew trčao u želji da postigne tač-daun, lopta mu je ispala, prošla kroz N zonu, što je značio tač-bek i pobedu Dalasa.

Ezekijel Eliot se vraća u tim Kaubojsa sledeće nedelje nakon određene suspenzije i sada Kaubojsi imaju šanse da se umešaju u plej-of trka ako pobede u naredna dva meča, a čekaju ih Sijetl i Filadelfija.

Prethodno su Los Anđeles Remsi pobedili Sijetl Sihokse rezultatom 42:7, Nju Ingland Patriotsi su slavili protiv Pitsburga sa 27:24, dok je San Francisko savladao Tenesi Tajtanse sa 25:23.