Slavni reper i košarkaš žele da kupe Karolina Panterse

NFL 18. dec 201712:03 > 12:24
Donald Miralle/Getty Images

Proslavljeni američki rep muzičar Šon "Didi" Kombs, poznat još i kao Paf Dedi i P. Didi, ima nameru da kupi franšizu Karolina Pantersa u NFL šampionatu. Ubrzo posle objavljivanja ove vesti oglasila se i zvezda Golden Stejta Stef Kari, koji je rekao da želi da se pridruži preuzimanju tima.

Vlasnik ekipe iz Severne Karoline Džeri Ričardson je saopštio da će prodati franšizu na kraju sezone jer se nalazi pod istragom NFL  pošto je optužen za seksualno uznemiravanje i rasizam na radnom mestu. 

Ričardson je odluku o prodaji Pantersa saopštio u nedelju, a kao prvi kupac se odmah javio Paf Dedi. Reper je na društvenim medijima objavio video klip u kome kaže da spreman da postane prvi Afroamerikanac vlasnik jednog NFL tima. 

Nedugo zatim Paf Dedi je „dobio“ i partnera u ovom poduhvatu, koji ga je podržao na Tviteru.

„Hoću i ja„, napisao je plejmejker Golden Stejt Voriorsa Stef Kari, koji bi takođe da preuzme Panterse. 

Karolina Pantersi su osnovani 1993. godine, a prvu NFL sezonu su igrali 1995. godine. Osnivač je bio Džeri Ričardson, koji je i danas vlasnik 48 posto većinskog paketa akcija, dok su ostale u rukama 14 manjih akcionara. Magazin „Forbs“ je procenio vrednost kluba na 1,56 milijardi dolara, dok je na drugoj strani Paf Dedi „težak“ 820 miliona dolara. 

Pošto su dvojica Afroamerikanaca pokrenula akciju preuzimanja kluba, američki mediji prenose i da će u tom slučaju izbor kvoterbeka pasti na Kolina Kapernika, igrača koji je pokrenuo akciju bojkota himne zbog policijske torture i diskriminacije u američkom društvu, a koji je zatim ostao bez ugovora u San Francisko 49ersima.