Drama u Pitsburgu se nastavlja: Bez Bela u Klivlendu!

NFL 9. sep 20184:56 > 5:14
Kevin C. Cox/Getty Images

Pitsburg Stilersi igraju prvi meč NFL sezone u gostima protiv divizijskog rivala Klivlend Braunsa, koji su u poslednje dve sezone zabeležili samo jednu pobedu. Gosti jesu favoriti, ali veoma oslabljeni jer su lišeni pomoći prvog raning beka.

Livion Bel se još nije pojavio među ekipom, koja je praktično bila prinuđena da otputuje bez njega. Ovo je samo nastavak višenedeljne igre živaca između jednog od najboljih raning bekova lige i uprave a tačka sporenja je novi ugovor. Bel je odbio da potpiše „franchise tag“ po kojem će za ovu sezonu zaraditi 14.45 miliona dolara, ali igrač je očekivao novi, pojačan ugovor, možda i rekordan za raning beka.

Bel se ovim nepojavljivanjem odrekao za sada 855 hiljada dolara, koliko je predviđeno da dobija po tom ugovoru za utakmicu. Očekuje se da starter bude Džejms Koner, kome je ovo tek druga godina, a što se Bela tiče, ostaje da se vidi kada će se javiti ekipi. Razne opcije su još na stolu, a u Stilersima razmišljaju o trejdu, pošto je ovo Belu poslednja godina ugovora. Upravo zbog toga pitanje je da li postoji dovoljno zainteresovana strana da ponudi nešto opipljivo zauzvrat.