Sa dna do vrha: Kori Kolmen među Patriotama

NFL 11. sep 201818:43 > 19:02
Harry How/Getty Images

Bivši vajd risiver Klivlend Braunsa Kori Kolmen pojačao je Nju Ingland Petriotse i na taj način popunio hvatački korpus, koji je pretrpeo ogromne promene između dve sezone.

Momak koji je u karavan pre dve godine ušao kao 15. pik na draftu prethodne dve sezone igrao je za Braunse. Kako ni ekipi iz Ohaja nije išlo (samo pobeda u dve sezone), tako se ni Kolmen nije proslavio. Imao je svega 718 jardi i pet tačdauna u te dve sezone. Ipak, treba istaći da nije ni imao previše šansi da se iskaže, a da može da bude produktivan pokazuje i podatak da je prosečno osvajao 12.5 jardi po hvatanju.

Zbog toga je pomalo čudno što su se Nju Ingland Petriotsi, franšiza šampionskog renomea i ambicija, odlučili upravo za risivera, koji ni u najlošijoj ekipi lige nije imao previše prilika. Delimično se to može objasniti ozbiljnim promenama u hvatačkom korpusu, s obzirom da su otišli Deni Amendola i Brendin Kuks, a Edelman je suspendovan do petog vikenda. U međuvremenu je doveden Erik Deker, ali se on povukao. Kolmen je period između dve sezone proveo u Bafalo Bilsima, ali nije prošao među 53 igrača u finalnom rosteru. Priliku su iskoristili Petriotsi i njihov trener Bil Beličik, inače poznat po tome da izvlači maksimum iz nekih igrača koji su u nekom trenutku van radara.