Studijski NFL draft, ništa od Vegasa i publike

NFL 22. mar 202012:51 > 12:54
Kevin C. Cox/Getty Images

Ovogodišnji NFL draft je trebalo da se održi u Las Vegasu od 23. do 25. aprila. Za sada je izvesno da će datumi ostati isti, dok će se sve ostalo promeniti.

Frederick Breedon/Getty Images

NFL draft je obično višednevni spektakl koji okuplja veliki broj navijača koji dolaze iz svih delova Amerike da vide buduće NFL zvezde. Prošle godine je u Nešvilu na jednoj od najvećih tamošnjih ulica, Arizona izabrala kvoterbeka Kajlera Marjea kao prvog pika.

Ove sezone je draft trebalo da se održi u Las Vegasu, ali će zbog virusa COVID-19 ipak biti prebačen u studio. Svi događaji koji su u vezi sa draftom, a koji uključuju navijače će biti otkazani.

Ovakva odluka je doneta zbog najbitnijeg prioriteeta – zdravlja i bezbednosti navijača i građana. Ovakva situacija je razočaravajuća i za NFL i za Vegas, ali ćemo biti uz Rajderse i grad Vegas i organizovćemo neki budući draft u tom gradu. Takođe postoji i mogućnost da ćemo i druge velike događaje organizovati u Vegasu, uključujući i Superboul„, rekao je komesar NFL Rodžer Gudel.

Prvi pik na ovogidšnjem draftu inače imaju Sinsinati Bengalsi, a očekuje se da izabreu kvoterbeka sa univerziteta LSU Džoa Buroua.