Bilsi do prvog PO trijumfa posle 25 godina

NFL 9. jan 202122:23 > 23:04 10 komentara
Streeter Lecka/Getty Images

Bafalo Bilsi prvi su tim koji je ostvario ove sezone pobedu u vajld kard mečevima NFL plej-ofa. Oni su na svom terenu bili bolji od Indijanapolis Koltsa 27:24 i tako prošli do divizijske runde.

Ovo je Bilsima prva plej-of pobeda još od sezone 1995/96. kada su u vajld kard okršaju bili bolji od Majamija, ali ispali u divizijskoj rundi od Pitsburg Stileraa. Čekalio se 25 godina na novu pobedu u doigravanju.

Savladani su odlični Indijanapolis Koltsi, za koje bi moglo da se kaže da su pobedili sami sebe. Napravili su nešto neshvatljivo manje od dva minuta pre kraja prvog poluvremena. Imali su vođstvo 10:7 i napad na četiri jarda od end zone Bafala. Istrošili su tri pokušaja, ali su imali priliku za fild gol iz izgledne pozicije i priliku da odu na 13:7. Međutim, odlučili su da igraju četvrti pokušaj, koji nije prošao i prepustili su loptu Bilsima.

Verovatno su razmišljali da teško da će im protivnik za 1:46 preći 96 jardi i da će, u najgorem slučaju, primiti fild gol i biće poravnati na poluvremenu, a nagrada bi bila velikih +10. Međutim, sjajnom Džošu Alenu je bilo dovoljno 1:32 da pređe čitav teren i akciju kruniše istrčanim tačdaunom za preokret 14:10 i vođstvo na poluvremenu.

Čitava utakmica se preokrenula. U trećoj četvrtini novim fild golom Bafalo je otišao na 17:10, a na početku poslednjeg kvartala tačdaun je uhvatio Stefon Digs i Bilsi su otišli na velikih 24:10. Ipak, Koltsi se nisu predavali. Postigli su tačdaun preko Zeka Paskala i smanjili na 24:16. Još jednim fild golom Tajera Bada Bafalo je otišao osam minuta pre kraja na 27:16, ali uzvraili su gosti tačdaunom Džeka Dojla i potpuno se vratili u igru – 27:24. Potom su se odbranil i dobili priliku da za skoro tri minuta makar poravnaju rezultat, ali i da dođu do preokreta i pobede. Međutim, nisu uspeli da dođu ni do pokušaja za fild gol i veliko slavlje moglo je da počne.

Kod pobednika Džoš Alen je odigrao još jednu MVP partiju sa 324 prebačena jarda uz dva pasa za tačdaun, kao i 54 istrčana jarda uz tačdaun, dok je Stefon Digs pored tačdauna uhvatio još i 128 jardi. Na drugoj strani Filip Rivers je prebacio 309 jardi uz dva tačdauna, Džonatan Tejlor je istrčao 78 jardi uz tačdaun, a Hajns 75 jardi, dok je Majkl Pitmen uhvatio 91 jard.

Bafalo je obezbedio ne samo plasman u divizijsku rundu već će taj meč igrati na svom terenu, a ostaje da se vidi ko će mu biti protivnik, da li Pitsburg ukoliko pobedi Klivlend, ili u slučaju pobede Braunsa to bude pobednik duela Tenesi – Baltimor.

Komentari (10)

Vidi sve komentare