Bafalo razbio Džetse, Denver u seriji

NFL 20. nov 20239:26 0 komentara
Njujork Džets Bafalo Bils
REUTERS/Gregory Fisher

Polovičan učinak njujorških ekipa u divizijskim derbijima. Džajentsi su u derbiju Istoka NFC pobedili Vašington 31:19, dok su Džetsi poraženi od Bafala 32:6. Denver Bronkosi zabeležili novu pobedu, ovog puta protiv Minesote 21:20.

Ako je neko sumnjao da Šon Pejton ima još „to“ u sebi, sada ne bi nikako smeo. Denver kojeg je preuzeo pred početak sezone, ostvario je i četvrtu uzastopnu pobedu i popeo se na drugo mesto Zapada AFC.

Bronkosi su dočekali Minesotu i potvrdili da se nalaze u odličnoj formi. I ne samo to, već da je samopouzdanje na visokom nivou, s obzirom da su Vajkinzi u poslednju četvrtinu ušli sa prednošću od osam poena – 17:9. Ipak, domaćin je preokrenuo tačdaunom u spektakularnoj završnici. Rasel Vilson je 63 sekunde pre kraja pronašao u end zoni Kurtlanda Satona i to je bio prvi Vilsonov bačen tačdaun na meču. Pritom je prebacio i 259 jardi. Na drugoj strani Džošua Dobs je prebacio 221 jard uz po bačen tačdaun i intersepšn.

Odigrana su i tri divizijska derbija, a najzanimljivije bilo je u Los Anđelesu. U derbiju Zapada NFC Remsi su pobedili Sijetl 17:16, iako su Sihouksi vodili 16:7 pred poslednju četvrtinu.

U akciji su bile i dve njujorške ekipe. Džajentsi su pobedili Vašington u gostima u derbiju divizije NFC Istok 31:19. Sa druge strane Džetsi su poraženi isto u gostima od Bafala u derbiju Istoka AFC 32:6, što je veliki revanš Bilsa za poraz u prvom kolu. A lider ove divizije i dalje je Majami, koji je savladao kod kuće Rejderse 20:13.

Novu pobedu ostvario je San Francisko na svom terenu protiv Tampa Bej Bakanirsa 27:14. Briljirali su Brok Pardi sa 333 prebačena jarda i tri pasa za tačdaun, dok je Brendon Ajuk uhvatio 156 jardi uz tačdaun.

Bonus video