Bakanirsi lako sa Iglsima!

NFL 16. jan 202222:17 > 22:45 8 komentara
Tom Brejdi, Majk Evans
Michael Reaves/Getty Images

Aktuelni osvajači Superboula Tampa Bej Bakanirsi ubedljivo su savladali Filadelfija Iglse na svom terenu rezultatom 31:15 na startu plej-ofa i plasirali se u divizionu rundu NFL.

Povezano

Predvođeni Tomom Brejdijem Baksi su utakmicu rešili posle nepune tri četvrtine, kada su poveli 31:0. Iglsi su pokazali znake života tek u poslednjem periodu, ali pravu šansu da izazovu tim sa Floride zapravo nisu ni imali, iako je tada zakazao napad Bakanirsa.

Brejdi imao 29 uspešnih dodavanja iz 37 pokušaja za 271 jard i dva tačdauna koje su postigli Majk Evans i Rob Gronkovski. Preostala dva tačdauna Baksi su postigli trčanjem, a za njih su bili zaslužni Kišon Von i Đovani Bernard.

Na drugoj strani, Džejlen Hurts je imao tek 23 uspešna dodavanja od moguća 43 za 258 jardi i jedan tačdaun, ali i dva presečena pasa. Tačdaune za Iglse postigli su Boston Skot trčanjem i Kenet Gejnvel hvatanjem.

Pred prepunim „Rejmond Džejms“ stadionom, Bakanirsi su na sjajan način ušli u utakmicu – već posle pet minuta zahvaljujući tačdaunu Bernarda, koji se ušetao u endzonu. Prvi napad Iglsa nije potrajao, trčanje u redovima gostiju skoro uopšte nije funkcionisalo, a to se minimalno promenilo u daljem toku utakmice. Do kraja prve četvrtine domaći tim postigao je još jedan tačdaun, i to na skoro identičan način kao prvi, samo što ga je postigao Von.

Ni jedan ni drugi napad nisu funkcionisali u drugom periodu, što potvrđuje činjenica da su Baksi postigli samo fild gol, kojem je prethodio sek na Brejdiju. U nastavku su, ipak, Baksi uspostavili potpunu kontrolu, pa je prvo Brejdi sjajno pronašao usamljenog Gronkovskog u endzoni, a posle tog tačdauna osvajači Superboula vodili su 24:0.

Tim sa Floride se nije zaustavio na tome, a Iglsi nisu uspevali ništa da učine povodom toga, a novi tačdaun došao je pošto je Brejdi uposlio Evansa, koji je napravio salto unapred i tako završio u endzoni. Gosti su se probudili u poslednjoj četvrtini, baš kada je napad Baksa prestao da funkcioniše, ali je tada bilo prekasno da uopšte pomisle da se vrate u utakmicu. Skot i Gejnvel su im dali malu nadu, Devonta Smit je uspešno odradio pretvaranje za dva poena, ali je to bilo to od Iglsa.

Od raspleta preostalih utakmica u plej-ofu zavisiće to sa kim će se Bakanirsi sastati u borbi za plasman u finale NFC. Ukoliko Dalas Kaubojsi savladaju San Francisko 49erse oni će narednog vikenda gostovati na Floridi, u suprotnom takav slučaj će biti sa pobednicima duela između Arizona Kardinalsa i Los Anđeles Remsa. Obe utakmice igraju se tokom noći, a moći ćete da ih pratite na kanalima Sport Kluba, kao i sve preostale u plej-ofu NFL, koji će kulminirati Superboulom u Los Anđelesu.