Bio najplaćeniji, sada tek sedmi: Mahomsa nije briga

NFL 25. maj 20239:12 3 komentara
Patrik Mahoms
Kevin C. Cox/Getty Images

Kada je Patrik Mahomes, sada dvostruki osvajač Superboula, 2020. godine potpisao novi ugovor sa Kanzas Siti Čifsima, postao je najplaćeniji igrač u NFL. Ipak, tržište se bitno promenilo u poslednje tri godine, pa je 27-godišnji Teksašanin sada tek sedmi najplaćeniji kvoterbek lige. Međutim, Mahoms nimalo nije zabrinut zbog ovakvog razvoja situacije.

To je i prilično logično – 2020. Mahoms je potpisao ogromni ugovor, koji mu za deset sezona garantuje vrtoglavih 450 miliona dolara.

NFL:

Ipak, u međuvremenu su gigantske ugovore potpisali, između ostalih, Eron Rodžers, Rasel Vilson, Džejlen Hurts i Lamar Džekson – svi su u proseku plaćeniji od Mahomsa, verovatno najveće zvezde u NFL danas.

„Uvek sam govorio da me mnogo više interesuje kakav ću trag ostaviti u ligi i koliko ću titula osvojiti nego količina novca koju ću zaraditi. Vidim kako se stvari kreću u ligi, ali nikada ne bih pomislio da uradim nešto što bi naškodilo mom timu da mi dovede odlične saigrače“, rekao je Patrik Mahoms američkim medijima pred start priprema za novu NFL sezonu, koja startuje osmog septembra, kada su Čifsi u pitanju.

„Ne radi se o tome da budem najplaćeniji igrač. Zaradio sam dovoljno novca da budem bezbedan do kraja života“, zaključio je Mahoms.

Komentari (3)

Vidi sve komentare