Braunsi poklonili Čifsima pobedu, Vinstonovih 5 TD

NFL 13. sep 20211:33 komentara
Patrik Mahoms
REUTERS/Jay Biggerstaff

U reprizi finala AFC Kanzas Siti Čifsi su posle preokreta savladali na svom terenu Klivlend Braunse 33:29. Nju Orleans je u prvom meču posle odlaska u penziju Drua Brisa zgromio Grin Bej Pekerse 38:3.

Kao i pre par meseci i ovaj put na Erouhedu viđen je sjajan meč. Tada je Klivlend imao šansu da ugrozi velikog favorita i dođe u priliku da pobedi, a sada je imao praktično pobedu u rukama.

povezano

Na krilima sjajnog Čaba koji je istrčao dva tačdauna Braunsi su imali 22:10 na poluvremenu. Međutim, u drugom delu ne samo da gosti nisu bili na nivou iz prvih pola sata, a domaći digli nivo igre, što bi se i moglo očekivati. Već su Braunsi bukvalno poklanjali Čifsima prilike, a ovi su to oberučke prihvatali. Junak iz prvog dela Čab ispustio je fambl, posle kojeg je Kanzas Siti postigao samo tri poena i smanjio na 22:20.

A onda je panter Gilen ispustio loptu i dozvolio Čifsima da ga obore u crvenoj zoni. Usledila je kazna, pas Mahomsa ka Trevisu Kelsiju za tačdaun i preokret 33:29 pet minuta pre kraja. Taj rezultat je ostao do kraja i Braunsi imaju za čim da žale.

Kod pobednika Patrik Mahoms je prebacio 337 jardi, uz tri bačena i jedan istrčan tačdaun, dok je Tajrik Hil pored hvatanja za tačdaun imao i 197 uhvaćenih jardi. Kod Braunsa Bejker Mejfild prebacio je 302 jarda uz intersepšn, a Čab je pored dva tačdauna istrčao i 83 jarda.

Život bez Drua Brisa nije loše počeo za Sejntse. Šta više, ako se po jutru dan poznaje Džejmis Vinston ne samo da će biti dostojna zamena već i pravo osveženje. Jer u više nego ubedljivoj pobedi nad Grin Bej Pekersima 38:3 bacio je čak pet tačdauna uz još 148 jardi. Briljirao je Alvin Kamera za 91 jardom iz skrimidža i tačdaunom, Dionte Heris je uhvatio 72 jarda uz tačdaun, a Džuvan Džonson dva tačdauna. Mek Džons je imao 281 prebačen jard uz tačdaun, Demijen Heris istrčao je 100 jardi, ali ipak Majami je zabeležio pobedu na Foksborou protiv Nju Inglanda 17:16. Iako su Džajentsi krenuli autoritativno u Koloradu, postigli prvi tačdaun i poveli protiv Bronkosa 7:3, na kraju je bilo 27:13 za domaćina uz 101 istrčan jard i tačdaun Melvina Gordona i odličnu rolu Tedija Bridžvotera kao startera od 264 prebačena jarda uz dva tačdauna.