Čifsi restrukturirali ugovor Mahomsu da bude rekorder

NFL 18. sep 202322:53 1 komentar
Patrik Mahoms
Photo by Ezra Shaw/Getty Images

Počela je nova sezona, ali nije završena sezona podizanja plata kvoterbekovima. Red je došao na MVP Patrika Mahomsa.

Tek što je Džo Burou potpisao rekordan ugovor odgovor je došao iz redova vladajućeg šampiona. Doduše, nije ugrožen rekord po godišnjim primanjima Buroa, ali Kanzas Siti Čifsi odlučili su da nagrade lice franšize i donosioca dva šampionska prstena u četiri godine novim rekordom kada su ugovori u pitanju.

Pošto je Patrik Mahoms usred „mastodontskog“ ugovora potpisanog 2020. na 10 godina, po kojem bi trebalo 2031. da inkasira 450 miliona dolara, moralo se prići kreativnijim rešenjima. Tada je to bio rekordan ugovor, a sada je tek osmi, ako se gleda godišnja plata i Čifsi su rešili to da „isprave.“

Ugovor je restrukturiran i napravljen je deo od 2023. do 2026. koji će biti vredan 210.6 miliona dolara, a do 2026. mogao bi da bude 218.1 miliona dolara. Kako je ovim restrukturiranjem praktično ugovor smanjen za pet godina, dve strane su se dogovorile da se 2026. pregovara o novom ugovoru.

Sa ovim restrukturiranjem Mahoms je preskočio i Herberta i samo je Burou na godišnjem nivou plaćeniji. Ali, ovo je postao rekordan iznos za četvorogodišnji ugovor, pošto svi koji u ukupnoj vrednosti imaju vredniji ugovor, potpisali su na pet godina.

Da, valja dodati da je svih 210.6 miliona dolara garantovano ovim restrukturiranjem.

Bonus video