Dominantna Atlanta i nemoćni Džetsi na stadionu Totenhema

NFL 10. okt 202118:58 0 komentara
Met Rajan
Ryan Pierse/Getty Images

Prvi meč nedeljnog programa pete runde NFL šampionata igrao se na stadionu fudbalskog kluba Totenhem u Londonu – Atlanta Falkonsi su rezultatom 27:20 bili bolji od Njujork Džetsa na krilima silovitog prvog poluvremena.

Bio je to drugi trijumf u sezoni za ekipu iz Džordžije, dok su Džetsi u velikim problemima – slavili su samo jednom u prvih pet kola i to u prethodnoj rundi protiv Tajtansa posle produžetka.

NFL:

Lep jubilej na ovom meču imao je 36-godišnji kvoterbek Falkonsa Met Rajan. On je protiv Džetsa zabeležio jubilarni 5.000. kompletirani pas u NFL karijeri, a za taj poduhvat mu je bilo potrebno drugo najkraće vreme u istoriji – brži je bio samo Dru Bris. Osim toga, Rajan je izbio na osmo mesto večne liste NFL po broju dodatih jardi u istoriji lige.

Rajan je blistao u prestonici Engleske – kompletirao je 33 od 45 pokušaja za 342 dodata jarda.

Već posle prvog poluvremena bio je poznat pobednik u ovom duelu – Ku Jangve je fild golom doneo prednost Atlanti, a potom je prvi tačdaun u karijeri, posle pasa Rajana, zabeležio Kajl Pits. Posle tačdauna Hursta i kasnijeg novog šuta Kua, bilo je 20:3 na poluvremenu za Falkonse.

U drugom poluvremenu Džetsi su preko tačdauna Džonsona i Kartera uspeli da ublaže poraz, ali ne i da priprete Atlanti.

U narednom kolu Džetsi će u Foksborou gostovati Nju Ingland Petriotsima u pokušaju da poprave bled utisak iz Londona, dok će Falkonsi gostovati Dolfinsima u Majamiju. Mečeve NFL šampionata pratite u direktnim prenosima ekskluzivno na kanalima Sport kluba.