Džejkob Ison prvi kandidat da zameni Venca

NFL 4. avg 202122:09 > 22:44 0 komentara
Džejkob Ison
REUTERS/Marc Lebryk

Karson Venc mora na operaciju, što znači da propušta početak sezone. To je Indijanapolis Koltse stavilo u nezgodnu situaciju da moraju da traže rešenje za mesto kvoterbeka.

Kako više nema momaka koji su prošle sezone vodili napad Koltsa Filipa Riversa i Džejkobija Briseta, nema ni za sada iskristalisane alternative. Ali ako je suditi po prvim danima trening kampa bez Venca trener Frenk Rajh najozbiljnije razmišlja o Džejkobu Isonu. Makar da mu pruži ozbiljnu šansu da se dokaže.

povezano

A ko je Ison? Momak je došao prošle sezone u NFL kao 122. pik na draftu. Iako mu je ovo službeno druga sezona u prošloj nije zabeležio ni minut na terenu, pa može da se posmatra kao ruki. Sa Koledž fudbalom počeo je na Univerzitetu Džordžija i u prvoj sezoni imao je učinak od 2.430 prebačenih jardi uz 16 pasova za tačdaun i osam intersepšna. Potom u narednoj sezoni odigrao je samo jednu utakmicu kao starter, pošto je zadobio povredu kolena. Odlučio je da se prebaci u Vašington i 2019. imao je najbolje brojke. Prebacio je 3.000 jardi, imao je 23 pasa za tačdaun i pokazao da poseduje zavidan potencijal, koji ga je odveo u Indijanapolis.

Sledi predsezona i to je njegova šansa. Ako se dokaže, moguće je i da će biti starter prvog vikenda sezone.