Džimi čuvaj se: Mladi kvoterbek posetio Rejderse

AP Photo/Jed Jacobsohn

Las Vegas Rejdersi potpisali su Džimija Garopola. Međutim, franšiza iz Nevade ozbiljno razmišlja da na draftu već u prvoj rundi bira kvoterbeka.

Rejdersi su otpustili Dereka Kara i od tada je počelo spekulisanje ko bi mogao da predvodi napad franšize iz Las Vegasa. Ozbiljno se govorilo da je u igri Eron Rodžers, ali ipak su se Pljačkaši odlučili za bivšeg kvoterbeka San Franciska.

Čak je Garopolo dobio lep ugovor. Potpisao je na tri godine za 72.75 miliona dolara, od čega 34 miliona garantovano. Delovalo je da mu to omogućava status neprikosnoveno prvog kvoterbeka.

Ali postoji i škola mišljenja koja smatra da će Džimi Dži taj status imati samo u predstojećoj sezoni, a da je namera da se sada draftuje kvoterbek koji će biti budućnost franšize. Da i Rejdersi razmišljaju o tome govori i to da je franšizu posetio kvoterbek Floride Entoni Ričardson.

Za ovog momka se prognozira da bi mogao da bude među prva četiri birana kvoterbeka. Pored njega u najužem krugu pominju se Si Džej Straud, Brajs Jang i Vil Luis.

Veliko je doduše pitanje da li će Rejdersi uspeti da dođu do Ričardsona, s obzirom da imaju pravo tek sedmog biranja u prvoj rundi. Pre njih će birati Karolina, koja ima prvog pika, a kod kojih je takođe Ričardson bio u poseti. Potom Hjuston, Arizona, Indijanapolis, Sijetl i Detroit.

Doduše, Arizona, Sijetl i Detroit imaju rešeno pitanje kvoterbeka, tako da se ne očekuje da će pika prve runde trošiti na tu poziciju, ali Karolina, Hjuston i Indijanapolis gotovo sigurno će birati vođe napada. Tako da, Rejdersi imaju male šanse da dočekaju Ričardsona. Stoga ako nameravaju da idu na kvoterbeka ostaju dve opcije. Da rizikuju i sačekaju da tri konkurenta draftuju ostalu trojicu kvoterbekova koji se pominju da bi mogli da budu visoko draftovani. Ili možda da u poslednjem trenutku trejduju sa nekima od njih za višeg pika.