Džoš Alen 11. put igrač nedelje

NFL 20. sep 202320:26 0 komentara
Bryan M. Bennett/Getty Images

Izabrani su igrači druge nedelje NFL šampionata, a jedan od laureata je kvoterbek Bafala Džoš Alen, koji se pretplatio na ovu nagradu.

Džoš Alen već 11. put u karijeri izabran je za ofanzivnog igrača nedelje AFC. Ovaj put je to zaslužio sjajnim učinkom u ubedljivoj pobedi Bafala nad Las Vegas Rejdersima 38:10.

On je imao neverovatan procenat kompletiranih dodavanja od čak 83.8%, drugim rečima samo šest pasova nije kompletirao iz 37 pokušaja. Prebacio je 274 jarda, uz tri tačdauna i fantastičan pas rejting 124.5.

Što se tiče ostalih nagrada u AFC, one su pripale lajnbekeru Pitsburga Aleksu Hajsmitu i kikeru Tenesija Niku Folku. Hajsmit je u pobedi Stilersa nad Klivlendom 26:22 zabeležio defanzivni tačdaun posle intersepšna, a takođe i omogućio poslednji, pobedonosni tačdaun pošto je forsirao fambl. Pride imao je sedam obaranja i sek. Što se tiče Folka, on je pogodio pobedonosni fild gol protiv Čardžersa sa 41 jarda u produžetku, ali i pored toga pogodio je još dva fild gola i tri šuta za ekstra poen. Bez promašaja.

Što se NFC tiče nagradu za ofanzivnog igrača nedelje dobio je raning bek Filadelfija Iglsa Diandre Svift. On je iskoristio priliku, povrede Bostona Skota i Geinvela i u pobedi nad Minesotom 34:28 zabeležio neverovatnih 175 jardi uz tačdaun. Definitivno kandidat da preuzme trčanje šampiona NFC.

Dalas Kaubojsi održali su još jednu defanzivnu kliniku. Ovog puta protiv Džetsa, pa je logično da iz njihovih redova dolazi najbolji defanzivni igrač nedelje NFC. Lajnbeker Majka Parsons imao je četiri obaranja, tri za gubitak jardi, dva seka, forsirani i osvojeni fambl. Za specijalnog igrača nedelje nagradu je dobio panter Tampa Bej Bakanirsa Džejk Kamarda. On je bio veoma raspoložen u pobedi nad Čikagom 27:17, ispucao je četiri panta, od čega tri unutar linije 20 jardi. Prosek ispucanih pantova bio je skoro 53 jarda, a jedan je čak iznosio neverovatna 72 jarda.

Bonus video