Džoš Alen ponovo igrač nedelje

NFL 23. dec 202017:50 komentar
Streeter Lecka/Getty Images

Bafalo Bilsi osvojili su titulu divizije prvi put posle 25 godina, a svakako da je jedan od glavnih faktora sjajni kvoterbek Džoš Alen. On je i ove nedelje izabran za ofanzivnog igrača nedelje Američke fudbalske konferencije.

U pobedi Bafala nad Denverom 48:19 ukupno je zabeležio četiri tačdauna. Prebacio je 359 jardi uz dva pasa za tačdaun, a dva je istrčao uz još 33 jardi. Alen je i prošle nedelje bio ofanzivan igrač nedelje AFC. To je ukupno četvrto takvo priznanje za Alena ove sezone, najviše od svih igrača i stoga može se smatrati legitimnim MVP kandidatom.

povezane vesti

Još jedan kvoterbek dobio je nagradu ofanzivnog igrača nedelje. Kajler Marej predvodeći Arizonu do pobede nad Filadelfijom zavredio je to priznanje u NFC. Prebacio je neverovatnih 406 jardi uz tri bačena tačdauna i jedan je istrčao kao i 29 jardi. Na NFC je nagradu za defanzivnog igrača nedelje dobio lajnbeker Tampa Beja Devin Vajt, koji je imao 12 obaranja, od čega četiri za gubitak jardi, tri seka i dva odbijena pasa u preokretu protiv Atlante. Panter Sijetla Majkl Dikson imao je važnu ulogu u tesnoj pobedi nad Vašingtonom 20:15 zbog čega je dobio nagradu igrača specijalnog tima nedelje u NFC.

Koliko je važan Deforest Bakner za Koltse videlo se u pobedu nad Hjustonom 27:20. Defanzivni tekl je imao četiri obaranja i forsirani fambl čime je zavredio nagradu defanzivca nedelje u AFC. Panter Kanzas Sitija Tomi Taunsend protiv Sejntsa je imao više posla nego inače, ali ga je perfektno obavio, tri puta je loptu poslao u protivničkih 20 jardi uz jedan pant od 61 jarda i dobio je nagradu igrača specijalnog tima nedelje AFC.